Анонси

 

 
 
 
 
 

Назад

НАВЧАННЯ ЛІСОКОРИСТУВАЧІВ З ВЕДЕННЯ ЕЛЕКТРОННОГО ОБЛІКУ ДЕРЕВИНИ

29 жовтня поточного року Департаментом агропромислового розвитку Чернігівської обласної державної адміністрації спільно з Чернігівським обласним управлінням лісового та мисливського господарства Державного агентства лісових ресурсів України для постійних лісокористувачів області, які не мають електронного обліку деревини, у приміщенні Департаменту проведено нараду–навчання з електронного обліку деревини.

Дане навчання було організовано відповідно до протоколу селекторної наради, яку нещодавно провів Прем’єр-міністр України Олексій Гончарук, «Про взаємодію місцевих держадміністрацій з територіальними органами міністерств, центральними органами виконавчої влади з метою забезпечення реалізації програм збалансованого регіонального розвитку, створення умов для залучення інвестицій та впровадження регіональних інвестиційних проектів».

Нараду-навчання відкрив заступник начальника управління агропромислового розвитку Департаменту Олександр Щербатий, а практичні навички стосовно запровадження та особливостей ведення електронного обліку деревини продемонстрували заступник генерального директора Державного підприємства «Лісогосподарський Інноваційно-Аналітичний Центр» Юрій Сотник і начальник відділу обробки даних Сергій Чайка.

Електронний облік деревини є дієвим засобом боротьби з нелегальними рубками і незаконним перевезенням деревини та потрібний для того, щоб всі лісокористувачі мали змогу працювати на ринку деревини на рівних і прозорих умовах.

Звісно, попереду ще чимало роботи, адже для запровадження електронного обліку деревини потрібні досить значні кошти, які в багатьох, особливо дрібних, лісокористувачів сьогодні відсутні. Та все ж зроблені перші кроки для того, щоб ринок деревини на Чернігівщині став прозорішим.

 
 
 

Назад