Анонси

 

 
 
 
 
 

Назад

ВІДБУЛАСЯ ВІДЕОКОНФЕРЕНЦІЯ, НА ЯКІЙ ОБГОВОРИЛИ ХІД ЗЕМЕЛЬНОЇ РЕФОРМИ

20 листопада, під керівництвом заступника Міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Тараса Висоцького відбулася відеоконференція з обговорення земельної реформи та прийнятих Верховною Радою України за основу в першому читанні проєктів законів України.

Участь у селекторній нараді взяли голова Чернігівської обласної державної адміністрації Андрій Прокопенко, в.о. директора Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Олег Крапивний, начальник відділу ринку та оцінки земель головного управління Держгеокадастру Олена Седнівець та представники міських, сільських, селищних, об’єднаних територіальних громад.

Під час конференції обговорювалися проєкти законів України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обігу земель сільськогосподарського призначення» (реєстр. № 2178 -10 від 10.10.2019 року), «Про внесення змін до Земельного кодексу України та інших законодавчих актів щодо удосконалення системи управління та дерегуляції у сфері земельних відносин» (реєстр. № 2164 від 01.10.2019 року), «Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо продажу земельних ділянок державної та комунальної власності або прав на них (оренди, суперфіцію, емфітевзису) через електронні аукціони (реєстр. №2195 від 01.10.2019) та «Про внесення змін до Земельного кодексу України та інших законодавчих актів щодо планування використання земель» (реєстр. №2280 від 17.10.2019 року).

Тарас Висоцький представив аудиторії геопортал https://map.geoportalua.com, на якому зібрані результати обробки даних дистанційного зондування земель України та підключена публічна кадастрова карта.

Дана система земельного моніторингу дасть можливість бачити онлайн, що відбувається із землекористуванням та власністю на землю, як вона змінюється, де обробляється та що вирощується.

 
 
 
 

Назад