Анонси

 

 
 
 
 
 

Назад

СЕМІНАР НА ТЕМУ: «ЗМІНИ В ПОДАТКОВИЙ КОДЕКС, БЮДЖЕТ 2020-ГО, ЗЕМЕЛЬНО-ТРУДОВІ РОЗРАХУНКИ»

Сьогодні, 27 листопада, для керівників, бухгалтерів, юристів, кадровиків та економістів аграрного сектору області Департаментом агропромислового розвитку облдержадміністрації спільно з Центром професійних бухгалтерів проведено семінар на тему: «Зміни в Податковий кодекс, бюджет 2020-го, земельно-трудові розрахунки».

Серед розглянутих  питань:

ЗМІНИ В ПОДАТКОВЕ ЗАКОНОДАВСТВО: зміни в Податковий Кодекс у 2020 р., єдиний рахунок для сплати податків і зборів з 2020 р.

ПРОЕКТ БЮДЖЕТУ 2020 РОКУ: індекс нормативно-грошової оцінки (НГО), прожитковий мінімум, мінімальна зарплата, держпідтримка у 2020 році.

ОПЕРАЦІЇ З ПАЛЬНИМ: заправка чужої техніки, передача в оренду ємностей для зберігання пального, використання талонів/смарт-карт, терміни подання Заявки на переміщення пального, санкції за відсутність Заявки на переміщення пального.

ЗЕМЕЛЬНІ ВІДНОСИНИ: продаж земель сільськогосподарського призначення у 2020 р., стягнення об’єднаних територіальних громад збитків за самовільне використання землі, розмір орендної плати за землі державної/комунальної власності при зміні НГО.

ТРУДОВІ ВІДНОСИНИ: Трудовий Кодекс, зниження штрафів за порушення законодавства про працю у 2020 р., норми тривалості робочого часу у 2020 році, перевірки Держпраці по новому.

ПОДАТОК НА ДОДАНУ ВАРТІСТЬ: експорт сільськогосподарської продукції, подання ф. 20-ОПП при отриманні/наданні сільськогосподарської техніки в оренду.

ПОДАТОК НА ДОХОДИ ФІЗИЧНИХ ОСІБ (ПДФО), ВІЙСЬКОВИЙ ЗБІР (ВЗ), ЄДИНИЙ СОЦІАЛЬНИЙ ВНЕСОК (ЄСВ): єдина звітність з ПДФО і ЄСВ з 2021 р.

ЄДИНИЙ ПОДАТОК (ЄП) 4-ї ГРУПИ: вплив переукладання договору оренди землі на ЄП 4 групи.

ПОДАТОК НА НЕРУХОМЕ МАЙНО: фізична особа не звільнена від податку на нерухомість по сільськогосподарських будівлях.

ПЛАТА ЗА ЗЕМЛЮ: граничні терміни сплати плати за землю, сплата земельного податку фізичними особами.

РОЗРАХУНКОВО-КАСОВІ ОПЕРАЦІЇ: застосування реєстраторів розрахункових операцій (РРО) з 2021 р., сплата податків IBAN-рахунки.

СУДОВА ПРАКТИКА.

 
 

Назад