Анонси

 

 
 
 
 
 

Назад

Легалізація заробітної плати і трудових відносин мають бути в пріоритеті

18 грудня 2019 року в приміщенні Чернігівської районної філії Чернігівського обласного центру зайнятості проведено засідання «круглого столу» на тему «Легалізація заробітної плати і трудових відносин – соціальна захищеність кожного».

Участь у заході взяли головний державний інспектор Управління Держпраці в Чернігівській області Кульбака Олександр Петрович. В засіданні також брали участь соціальні партнери та роботодавці району, представники об’єднаних територіальних громад.

Розпочала захід директор Чернігівської районної філії Чернігівського обласного центру зайнятості Некрасова Ірина, яка ознайомила всіх присутніх з метою та програмою «круглого столу» та повідомила про актуальність цієї теми, оскільки через тіньову зайнятість держав недоотримує значну частину податкових надходжень, а це підриває систему соціальних фондів та шкодить самим працівникам. Директор наголосила, щоб запобігти цьому явищу, службою зайнятості проводиться відповідна інформаційно-роз’яснювальна робота як, з роботодавцями так і з безробітними особами.

Філєю організовують цикл семінарів з цього питання, до яких залучаються головні інспектори з Управління Держпраці в Чернігівській області.

Заступник директора Шеїн Алла надала роз’яснення роботодавцям щодо змісту соціальних послуг, які надаються державною службою зайнятості на переваги співпраці зі службою зайнятості у вирішенні питання забезпечення поточної та перспективної потреби у кадрах, тимчасової зайнятості. Розповіла про пілотний проект «Інститут» Консультант роботодавця», що став другим етапом стратегічного розвитку сервісів ДСЗ. Не чекаючи відповідних змін в законодавстві служба зайнятості розвивається, створюючи нові сучасні технології і сервіси - відео резюме, відео презентації вакансії, он-лайн співбесіда, комунікації із безробітними через соціальні мережі, електронні кабінети роботодавців.

Головний державний інспектор управління Держпраці Кульбако Олександр в своїй доповіді наголосив на відповідальності за порушення законодавства з питань праці без належного оформлення та висловив сподівання, що роботодавці Чернігівського району будуть працевлаштовувати своїх найманих працівників належним чином та не порушувати норми чинного законодавства, за які передбачені чималі штрафи та дотримуватись соціальних гарантій працівників.

В обговоренні питання взяли участь Білоока Людмила –виконавчий директор Чернігівської обласної організації роботодавців «Сіверщина», менеджер з персоналу філії приватного багатопрофільного підприємства «Вимал» будівельної компанії «Вималспецбуд», Залізна Ірина - головний бухгалтер СТОВ «Десна», Вертебний Олександр – голова правління ПРАТ «Чернігівське племпідприємство», Юрченко Любов-В.о старости Мохнатинської сільської ради (Новобілоуської ОТГ).

По завершенню заходу директор Філії Ірина Некрасова подякувала всім присутнім за участь у засідання «круглого столу», в ході якого всі присутні мали змогу задати питання та отримати вичерпні відповіді.

Чернігівська районна філія

Чернігівського обласного центру зайнятості

Назад