Анонси

 

 
 
 
 
 

Назад

АГРАРНИЙ ФОНД ПРЕЗЕНТУВАВ НОВІ ПРОГРАМИ ДЛЯ АГРОВИРОБНИКІВ ОБЛАСТІ

17 лютого, у Чернігівській облдержадміністрації, на запрошення голови ОДА Андрія Прокопенка представники Аграрного фонду презентували нові форвардні програми для малих та середніх агровиробників області.

– Лише для проведення весняних польових робіт аграріям необхідно вкласти 8,7 мільярда гривень. При цьому забезпеченість власними коштами – близько 8 мільярдів (91%). Дефіцит – понад 750 мільйонів. Варіантом покриття дефіциту коштів може стати Аграрний фонд, через реалізацію товарного форварду, – зазначив Андрій Прокопенко. – Агропромислові підприємства області зацікавлені у співпраці з Аграрним фондом, адже це один із способів залучення коштів для підтримки і розвитку аграрного сектору в області. Для Чернігівщини цей сектор економіки є і завжди буде одним із стратегічних пріоритетів. Ми – перша область, де Аграрний фонд презентує цьогорічні форвардні програми. Крім того, у фонду є для нас унікальна пропозиція щодо дизпалива.

За повідомленням в.о. голови правління ПАТ «Аграрний фонд» Івана Баришева, для аграріїв знижено відсоткову ставку по форвардному контракту, якщо в минулі роки вона складала від 22,5% до 25% у гривні і 15–18% з прив’язкою до курсових коливань, відтепер відсоткова ставка складає 17,5% без прив’язки до курсу і 8,8% з прив’язкою. Мінімальна партія по програмі становить для пшениці і кукурудзи – від 100 тон, для жита – від 50 тон.

Аграрний фонд цього року виділяє 2 мільярди гривень на програми фонду, а саме — у вигляді мінерального добрива, дизельного палива і грошової передплати. Щодо дизпалива: співпраця з Чернігівською областю – це пілотний проєкт.

Довідково: Упродовж трьох останніх років були укладені форвардні контракти, між Аграрним фондом і аграріями Чернігівської області, на придбання близько 50 тисяч тон зерна. Попереднє авансове фінансування склало понад 140 мільйонів гривень.

 
 
 
 

Назад