Анонси

 

 
 
 
 
 

Назад

ВІДБУВСЯ ОБЛАСНИЙ ФОРУМ БДЖОЛЯРІВ ПРИСВЯЧЕНИЙ ПРОФІЛАКТИЦІ ОТРУЄННЯ БДЖІЛ

20 лютого, на базі Головного управління Держпродспоживслужби в Чернігівській області, відбувся Обласний Форум бджолярів присвячений профілактиці отруєння бджіл.

Мета Форуму – організація та налагодження співпраці між бджолярами, органами місцевого самоврядування, сільськогосподарськими підприємствами, які застосовують засоби захисту рослин та установами Держпродспоживслужби для попередження та недопущення отруєння бджіл.

До участі долучилися пасічники і сільгоспвиробники Чернігівщини та представники органів виконавчої влади.

Форум проходив під головуванням начальника Головного управління Держпродспоживслужби в Чернігівській області Юрія Павлішена, в роботі якого взяли участь понад 80 учасників.

Заступник директора Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Олег Крапивний розповів присутнім про державну програму підтримки галузі тваринництва у 2020 році, одним із напрямів якої – дотація за наявні бджолосім’ї.

Юрій Павлішен, начальник Головного управління Держпродспоживслужби, презентував доповідь «Профілактика отруєння бджіл», в котрій висвітлено ряд питань, а саме отруєння бджіл засобами захисту рослин, порядок реєстрації та розміщення пасік, проведення лабораторних досліджень хвороб бджіл, санітарні норми при застосуванні пестицидів, застосування пестицидів авіаційним методом, алгоритм дій при отруєнні бджіл. Надано роз’яснення, як потрібно відбирати проби при отруєнні бджіл та куди направляти на дослідження.

Від громадської організації «Чернігівське обласне об’єднання бджолярів» виступив Ігор Сокуринський. Він розповів про проблеми комунікації між пасічниками і аграріями, органами місцевого самоврядування при проведенні робіт по захисту рослин та у багатьох випадках відсутності завчасного попередження бджолярів про проведення таких робіт. Та наголосив, на обов’язковій реєстрації та паспортизації бджолосімей згідно законодавства.

Крім того, учасники мали можливість подискотувати з вищезазначених питань.

 

Назад