Анонси

 

 
 
 
 
 

Назад

АНДРІЙ ПРОКОПЕНКО: СТИМУЛЮВАТИМЕМО РОЗВИТОК САДІВНИЦТВА ТА ЯГІДНИЦТВА В ОБЛАСТІ

Сьогодні, 25 травня, голова Чернігівської ОДА Андрій Прокопенко із заступником голови ОДА Олександром Савченком та заступником директора Департаменту розвитку економіки та сільського господарства ОДА Олегом Крапивним провів робочу нараду з питань розвитку галузі садівництва та ягідництва на Чернігівщині.

– Зростання попиту на заморожені плоди та ягоди у світі свідчить про значні перспективи цього напрямку. Зараз у нашій області плодово-ягідництвом займаються 32 суб’єкти господарювання. Загальна площа насаджень складає близько 900 гектрарів, з них 314 гектарів – у фермерських господарств. Враховуючи потужний потенціал нашої області, цього явно недостатньо, – зауважив Андрій Прокопенко. – Наше завдання – стимулювати розвиток плодово-ягідництва за рахунок державних програм, нарощувати кількість господарств і обсяги вирощуваної продукції в області.

В Україні працює програма «Державна підтримка розвитку хмелярства, закладення молодих садів, виноградників та ягідників і нагляд за ними». Упродовж 2017-2019 років лише одиниці агрокомпаній Чернігівщини скористались можливістю такої підтримки.

У 2019 році отримано 3 мільйони гривень державної підтримки. Учасники програми – ФГ «Кронос-агро», ТОВ «Чернігівський горіх», ТОВ Аграрна компанія «Еко-Парк» та ФГ «Ягідна країна». У 2018-му учасників було ще менше – загальна сума фінансування близько 2,6 мільйона гривень.

 В четвер проведемо семінар із сільгосппідприємствами та фермерськими господарствами, що займаються садівництвом та ягідництвом. Покажемо, що залучити державне фінансування на розвиток – це не складно. Будемо допомагати в цьому, – повідомив голова ОДА.

Наближчим часом Андрій Прокопенко планує відвідати ряд підприємств галузі.

Джерело: Чернігівська обласна державна адміністрація

Назад