Анонси

 

 
 
 
 
 

Назад

ОЛЕКСАНДР САВЧЕНКО: ФОРМУЄМО ПЕРЕЛІК ПЕРСПЕКТИВНИХ ЗЕМЕЛЬНИХ ДІЛЯНОК ВОДНОГО ФОНДУ (ВОДНИХ ОБ’ЄКТІВ)

26 травня під головуванням заступника голови Чернігівської обласної державної адміністрації Олександра Савченка відбулося засідання обласної комісії з питань управління водними ресурсами та розвитку водного господарства.

Основне питання, що розглядалося на засіданні, стосувалося формування переліку перспективних земельних ділянок водного фонду (водних об’єктів) Чернігівської області з метою продажу права їх оренди на конкурентних засадах.

- Для організації земельних торгів нам необхідно узгоджені дії щодо визначення переліку земельних ділянок, які виставляються на земельні торги окремими лотами, – зауважив заступник голови Олександр Савченко.

Комісією проаналізовано 16 земельних ділянок водного фонду з розташованими на них водними об’єктами, з них 6 земельних ділянок вважаються доцільними для включення в перелік, по 6 необхідне уточнення пов’язане з обліком в Державному земельному кадастрі, по 4 недоцільне включення до переліку (відсутність перспектив для риборозведення).

Відповідно до статті 51 Водного кодексу України водні об’єкти надаються у користування на земельних торгах у комплексі із земельною ділянкою, органами, що здійснюють розпорядження земельними ділянками під водою (водним простором) згідно з повноваженнями, визначеними Земельним кодексом України.

Відповідно до статті 122 Земельного кодексу України повноваження щодо надання земельних ділянок (водних об’єктів) у користування на умовах оренди у межах населених пунктів належать сільським, селищним та міським радам, а за межами населених пунктів –обласним державним адміністраціям.

 

Назад