Анонси

 

 
 
 
 
 

Назад

РОБОЧА ПОЇЗДКА З ПИТАНЬ АТЕСТАЦІЇ СУБ’ЄКТА З ПЛЕМІННОЇ СПРАВИ ДО ФГ «БУТЕНКО» МЕНСЬКОГО РАЙОНУ

03 липня відбулась робоча поїздка Олега Крапивного – заступника директора Департаменту розвитку економіки та сільського господарства облдержадміністрації та Віктора Олексенка - начальника відділу тваринництва та аквакультури Департаменту спільно з фахівцем Головного управління Держпродспоживслужби в Чернігівській області до ФГ «Бутенко» Менського району.

При зустрічі з керівництвом господарства було оговорено питання щодо присвоєння ФГ «Бутенко» статусу суб’єкта з племінної справи по українській червоно-рябій молочній породі.

З метою вивчення наданих матеріалів щодо отримання статусу племінного підприємства представники регіональної експертної комісії продовжили свою роботу на молочному комплексі ФГ «Бутенко». Під час проведення перевірки було оглянуто все поголів’я худоби, що утримується на тваринницькому об’єкті, вивчено кількісні та якісні показники по стаду на предмет відповідності мінімальним вимогам суб’єкта племінної справи у тваринництві по українській червоно-рябій молочній породі.

На сьогодні в господарстві велика рогата худоба утримується та вирощується за сучасними технологіями. Годівля худоби проводиться за однотипним раціонам протягом всього року, працює сучасний доїльний зал, доїння корів 3-х разове.  

Для покращення генетичного потенціалу використовується сім’я кращих биків-плідників європейської та вітчизняної селекції голштинської та української-червоно рябої молочної породи.

Слід відмітити, що худоба в господарстві забезпечена в достатній кількості якісними кормами, закладено однорічний запас грубих та соковитих кормів, в тому числі сінажу з люцерни. В даний час від дійної корови отримують по 24 кг молока за добу.

 
 
 

Назад