Анонси

 

 
 
 
 
 

Назад

НА РОЗГЛЯД КАБІНЕТУ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ НАПРАВЛЕНІ ДВІ КОНЦЕПЦІЇ МІНЕКОНОМІКИ З РОЗВИТКУ КАРТОПЛЯРСТВА ТА ОВОЧІВНИЦТВА

"На розгляд Кабінету міністрів України направлені дві концепції Мінекономіки — Концепція програми розвитку промислового картоплярства на 2021-2025 роки та Концепція розвитку овочівництва до 2025 року, які згодом будуть винесені на засідання уряду" — повідомив заступник міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Тарас Висоцький на своїй сторінці у Facebook.

«Сьогодні відбулася чергова зустріч робочої групи з розвитку картоплярства та овочівництва, на якій обговорили поточні питання розвитку галузей. Було зазначено, що у 2020 році валове виробництво картоплі очікується на рівні 20 млн тонн, овочів — на рівні 9 млн тонн. Також обговорили можливість впровадження пілотного проекту зрошення на польових посадках картоплі на Чернігівщині», — зазначив Тарас Миколайович.

Також, за його словами, у 2021 році передбачається запровадження державної фінансової підтримки на встановлення систем краплинного зрошення та придбання матеріалів, необхідних для проведення таких робіт. Планують запровадити окрему програму з підтримки галузі картоплярства в Україні.

Назад