Анонси

 

 
 
 
 
 

Назад

ДЕРЖПІДТРИМКА-2020: ПРОДОВЖУЄТЬСЯ ПРИЙМАННЯ ТА РОЗГЛЯД ЗАЯВОК ДЛЯ ВИПЛАТИ КОМПЕНСАЦІЇ ЗА ЗАЛУЧЕНІ КРЕДИТИ

Відповідно до Порядку використання коштів (постанова КМУ №300 від 29.04.2015) суб’єкти господарювання АПК для отримання часткової компенсації відсоткової ставки за укладеними кредитними договорами подають уповноваженому банку заявку на участь у конкурсі.

Компенсація надається щомісячно виходячи із сум фактично сплачених позичальниками уповноваженому банку відсотків за користування кредитами за відповідний період.

Відшкодування за рахунок коштів поточного бюджетного року можна отримати за фактично нараховані та сплачені відсотки за користування кредитами за січень - жовтень поточного року.

Крім того, звертаємо увагу, що уповноважені банки формують реєстр компенсаційних виплат і подають його щомісяця до 10 числа наступного періоду до Мінекономіки.

Реєстри компенсаційних виплат позичальникам за фактично сплачені відсотки за користування кредитами за січень-жовтень 2020 року надійдуть до Мінекономіки від уповноважених банків до 10 листопада поточного року.

Детальніше про програму – за посиланням.

Із переліком уповноважених банків, через які реалізується державна підтримка можна ознайомитися за посиланням.

Нагадаємо, на сьогодні аграріям компенсовано відсотків за кредитами на загальну суму в 503 млн грн (42 % від плану). Такою підтримкою скористалось близько 3 тис. позичальників. Детальніше – за посиланням.

За програмою «Фінансова підтримка сільгосптоваровиробників» за напрямом «Фінансова підтримка заходів в агропромисловому комплексі шляхом здешевлення кредитів» у 2020 році передбачено 1,2 млрд грн.

Джерело: https://agro.me.gov.ua

Назад