Анонси

 

 
 
 
 
 

Назад

РОБОЧА ПОЇЗДКА ДО ПРИЛУЦЬКОГО РАЙОНУ

Директор Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Олег Крапивний нещодавно перебував з робочою поїздкою у Прилуцькому районі, де разом із заступником начальника управління-начальником відділу тваринництва та аквакультури  Департаменту Віктором Олексенко відвідав ТОВ «Понори».

При зустрічі з керівником підприємства Володимиром Сисою було обговорено питання щодо надання державної підтримки аграріям, проведення посівної кампанії, забезпечення пальним та міндобривами, нарощування виробництва тваринницької продукції.

Під час ознайомленням з роботою тваринницької ферми заступник по тваринництву Микола Віблий розповів про сучасні підходи на підприємстві до годівлі, здоров’я та комфорту худоби, а також вирощуванням ремонтного молодняка.

З метою збільшення поголів’я худоби та переведення корів на безприв’язне утримання підприємством було придбано в сусідньому селі Корінецьке непрацюючу ферму, де в даний час триває реконструкція тваринницьких приміщень.

На сьогодні уже збудована та працює доїльна зала, типу «Ялинка» 8х2,  запущений в роботу перший корівник, з безприв’язним утриманням корів, на 100 стійломісць, в найближчій час буде уведено в дію і друге реконструйоване приміщення на 100 корів.

В даний час чисельність дійного стада на підприємстві складає близько 500 корів, утримується декілька молочних порід, основна порода, це голштинська.

Для покращення генетичного потенціалу використовується сім’я кращих биків-плідників канадської селекції голштинської породи.

За минулий рік в ТОВ «Понори» при прив’язному утриманні корів, отримали в середньому від 1 корови по 12 т. молока.

Слід зазначити, що виробляється молоко тільки екстра ґатунку.

 
 
 
 
 
 

Назад