Анонси

 

 
 
 
 
 

Назад

КУПУЙ УКРАЇНСЬКЕ - ЗМІЦНЮЙ КРАЇНУ!

З метою підтримки українських виробників держава анонсувала програму «Зроблено в Україні».

«За купівлю визначених типів товарів і послуг, вироблених в Україні, громадяни України зможуть отримати повернення частини коштів на спеціальну карту, щоб гроші залишились і працювали в Україні», - зазначив президент України Володимир Зеленський. Наразі розробляються технічні та фінансові параметри програми, щоб вона запустилась вже цього року.

Уряд вже ухвалив постанову про популяризацію товарів українського виробництва.  Як повідомив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль, сумарний прогнозований ефект від впровадження цієї програми – це зростання споживчого попиту на 0,14% нашого ВВП, понад 22 000 нових робочих місць, понад 4 млрд грн додаткових надходжень до бюджету.

 23 лютого 2024 року Уряд затвердив зображення торговельної марки для товарів, вироблених в Україні – "Зроблено в Україні". Ним безкоштовно зможе користуватися бізнес, громадські організації та держустанови. Дана ініціатива має на меті співпрацю влади, бізнесу та споживача, щоб українські гроші залишались в Україні та працювали на Україну.

Харчова промисловість — пріоритетна та стратегічно важлива галузь економіки України. Згідно статистичних даних, в загальних обсягах реалізації продукції в Чернігівській області харчові продукти та напої становлять більше 40%. Стабільна робота наших виробників – це надходження до місцевого та державного бюджетів, податки та зарплати громадян, в тому числі військових, а також вагомий внесок в оборонні можливості нашої держави. Продукція харчової промисловості належить до товарів першої (життєвої) необхідності, тому її стан впливає на рівень продовольчої безпеки держави, соціальну стабільність, економічне зростання.

На теренах Чернігівської області виробництво харчових продуктів та напоїв здійснює понад 100 суб’єктів господарювання – великі, малі та середні підприємства, фермерські господарства, фізичні особи-підприємці тощо. Виробники Чернігівщини повністю забезпечують потребу області в основних продуктах харчування та мають значний експортний потенціал.

Продукція місцевих виробників реалізується, як через об’єкти фірмової торгівлі та дрібні торгівельні майданчики, так і через мережеві супермаркети. То ж обираючи продукти до столу звертайте увагу на торгові марки місцевих виробників і підтримуйте ініціативу «Зроблено в Україні» задля перемоги та процвітання нашої країни.

 

 
 
 
 
 
 

Назад