Анонси

 

 
 
 
 
 

Назад

МІННА БЕЗПЕКА. 10 КРОКІВ ДО ЖИТТЯ

Через активні бойові дії у нашій країні зростає загроза для життя від вибухонебезпечних предметів (ВНП). Шкода, якої можуть завдати ці предмети, непоправна та навіть смертельна. На сьогодні близько 1,6 млн га сільськогосподарських земель України забруднені ВНП. Один день війни потребує роботи одного сапера протягом року.

26 березня представники гуманітарної організації Швейцарії Vanforlife, глобальної профспілкової організації IUF, профспілки працівників агропромислового комплексу України провели для колективу Департаменту навчальний тренінг з мінної безпеки.

Голова первинної профспілкової організації «Артемсіль» Андрій Попов та голова молодіжної ради профспілки працівників АПК Київської області Владислав Різник на прикладі макетів, роздрукованих на 3-D принтері, ознайомили присутніх з виглядом та принципом дії ВНП, які, на жаль, можна зустріти на теренах Чернігівської області після деокупації. Це протипіхотні міни, протипіхотні фугасні міни, ручні осколкові гранати, ручні протипіхотні гранати, міни-пастки, протипіхотні вистрибуючі уламкові міни кругового ураження, протипіхотні осколкові міни, протитранспортні міни, осколкові мінометні міни тощо. Фахівці наголосили, що деякі снаряди можуть не спрацювати одразу, але вони готові вибухнути будь-якої миті. Отже ні в якому разі не можна підбирати такі «трофеї». Окрему увагу приділили небезпечним предметам, які можуть бути замасковані під знайомі нам речі, гаджети і, навіть, дитячі іграшки та ознайомили аудиторію з алгоритмом дій у разі виявлення вибухонебезпечного предмета «10 кроків до життя».

Отже, необхідно пам’ятати, що в умовах війни та й у післявоєнний період земля може приховувати безліч небезпечних знахідок, наштовхнутися на які можна в найнесподіваніших місцях. Їх активація відбувається від найменшого зовнішнього впливу: удар, тертя, струс, нагрівання. Знання заходів безпеки допоможе уникнути загрози і врятувати життя.

 
 
 
 
 
 

Назад