Анонси

 

 
 
 
 
 

Назад

ОРГАНІЧНЕ ВИРОБНИЦТВО – ІНВЕСТИЦІЇ У ЗДОРОВ’Я НАЦІЇ. ПІДТРИМКА ОРГАНІЧНОГО БІЗНЕСУ

Департаментом агропромислового розвитку облдержадміністрації проведено круглий стіл «Підтримка органічного бізнесу» в рамках Чернігівського регіонального форуму «Органік Інвест».

Виробники органічної продукції, яких в області десять, впевнено тримають шлях у напрямку популяризації здорового харчування, збереження різномаїття. Органічне виробництво  полягає у повній відмові від застосування ГМО, антибіотиків, отрутохімікатів та мінеральних добрив. Результатом органічного виробництва є екологічна безпечна продукція. Ідея органічного землеробства є популярною у багатьох країнах світу, в тому числі у Європі.

Про інновації для органічного виробництва в умовах обмежених фінансових ресурсів розповів сільгоспвиробникам директор Інституту сільськогосподарської мікробіології та агропромислового виробництва НААН України Анатолій Москаленко.

Практики – органіки – ПРАТ «Етнопродукт» та ФГ «Агро – Люкс» поділилися досвідом виробництва органічної продукції, вирощування зернових, годування тварин, маркетингу та реалізації продукції, зокрема і під час окупації нашої області у 2022 році.

До участі у заході залучились представники  ТОВ «Органік Стандарт» - Максим Чемерис, Василь Грох, Віра Пасацька.  Фахівці розповіли учасникам заходу про унікальну можливість Програми USAID АГРО щодо допомоги виробникам органічної продукції розширити горизонти експорту зернових та олійних, ознайомили із станом та перспективами експорту, порядком проведення сертифікації органічного виробництва.

Директор Департаменту Олег Крапивний та фахівці  Департаменту ознайомили учасників заходу із програмами державної підтримки суб’єктів АПК в умовах поточного 2024 року.

 
 
 

Назад