Анонси

 

 
 
 
 
 
Стан протидії корупції

Назад

В Департаменті забезпечується виконання етичних правил поведінки державних службовців.

В Департаменті організовано аналіз звернень фізичних та юридичних осіб, в яких наводяться факти порушення вимог антикорупційного законодавства співробітниками Департаменту. Щомісячно інформація про надходження таких звернень та вжиті заходи надсилається Мінагрополітики.

Здійснюється взаємодія з інститутами громадянського суспільства в частині проведення консультацій з громадськістю при прийнятті рішень з актуальних питань розвитку аграрного сектора Чернігівської області.

Забезпечується дотримання обмежень щодо використання службових повноважень, одержання подарунків та отримання неправомірної вигоди, сумісництва та суміщення з іншими видами діяльності, обмеження спільної роботи близьких осіб, запобігання та врегулювання конфлікту інтересів.

В Департаменті діє «гаряча» телефонна лінія, подзвонивши на яку громадяни можуть повідомити про факти неправомірної поведінки співробітників Департаменту. Телефон лінії розміщено на сайті Департаменту.

Забезпечується своєчасне подання співробітниками Департаменту вимог законодавства в частині подання декларацій про майно, доходи та витрати. Проводиться вивчення положень антикорупційного законодавства.

В Департаменті забезпечується виконання вимог Закону України «Про доступ до публічної інформації». Не допускаються факти відмов у доступі до публічної інформації.

Здійснюються заходи, спрямовані на підвищення авторитету державної служби, державних службовців серед різних верств суспільства.

Особлива увага приділяється питанням дотримання антикорупційного законодавства в сфері врегулювання земельних відносин.

Відповідно до діючого Положення про Департамент, затвердженого розпорядженням голови облдержадміністрації від 05.02.2016 № 43 «Про внесення змін до розпорядження голови обласної державної адміністрації від 27.05.2016 № 285» на Департамент покладено завдання підготовки проектів розпоряджень облдержадміністрації щодо надання в користування, або власність земельних ділянок державної форми власності. Проекти розпоряджень, що подаються в облдержадмністрації розробляються у відповідності до вимог законодавства України та погоджуються з юридичним відділом апарату облдержадміністрації. Забезпечується дотримання законних прав та інтересів громадян та юридичних осіб при розгляді звернень громадян з врегулювання земельних відносин. Організовано проведення земельних торгів при наданні в користування об’єктів водного фонду. Вживаються заходи щодо стягнення в примусовому порядку орендної плати з орендарів земльних ділянок державної форми власності.

Проводиться роз’яснювальна робота вимог земельного законодавства шляхом надання консультацій, лекцій тощо.

Заступник директора Департаменту                                                  К.В. Лубенцов

Назад