<<<12 - 22 з 3113>>>


04 Квітня 2024 16:13

ФАО ШУКАЄ ВИКОНАВЧИХ ПАРТНЕРІВ

Продовольча та сільськогосподарська організація ООН (ФАО) оголошує конкурс для пошуку виконавчих партнерів програм, спрямованих на підтримку та відновлення сільськогосподарської діяльності на постраждалих внаслідок війни територіях та забезпечення продовольчої безпеки в сільських громадах. 

Конкурс проводитиметься серед неурядових організацій (НУО), які ведуть діяльність в 14 пріоритетних областях, а саме: Чернігівська, Донецька, Дніпропетровська, Харківська, Херсонська, Луганська, Миколаївська, Одеська, Сумська, Запорізька, Чернівецька, Івано-Франківська, Закарпатська та Львівська області. Основними напрямками діяльності ФАО в цих областях є

03 Квітня 2024 13:50

ОСВІТНІЙ ЗАХІД ДЛЯ МАЛИХ АГРОВИРОБНИКІВ ЧЕРНІГІВЩИНИ З НАГОДИ ПОЧАТКУ РОБОТИ ФОНДУ ЧАСТКОВОГО ГАРАНТУВАННЯ КРЕДИТІВ У СІЛЬСЬКОМУ ГОСПОДАРСТВІ

У Чернігові, 2 квітня, відбувся освітній захід для малих агровиробників в рамках широкомасштабної інформаційно-просвітницької кампанії з нагоди початку роботи Фонду часткового гарантування кредитів у сільському господарстві (Фонд). До участі у заході були запрошені малі фермери та місцеві фінансові установи. Учасників привітали вступними промовами Костянтин Мегем, перший заступник Голови обласної державної адміністрації, Іван Якуб, голова Чернігівської Асоціації фермерів та приватних землевласників, а також представники Правління Фонду та Проєкту Міжнародної фінансової корпорації «Розвиток доступу агросектору України до ринків капіталу» (IFC, Група Світового банку).

«Чернігівщина – традиційно аграрний регіон. Незважаючи

03 Квітня 2024 12:53

В УКРАЇНІ РЕАЛІЗУЄТЬСЯ МІЖНАРОДНА ПРАКТИКА З ВИРОБНИЦТВА ТА ЕКСПОРТУ НАСІННЯ

Вітчизняні насіннєві компанії можуть вирощувати та експортувати насіння сортів, які не зареєстровані в Україні, але внесені до Переліку сортів рослин Організації економічного співробітництва та розвитку (ОЕСР). 

Для цього

02 Квітня 2024 16:35

КРЕДИТИ ДЛЯ АГРАРІЇВ ЧЕРНІГІВЩИНИ ЩЕ ДОСТУПНІШІ: НОВІ МОЖЛИВОСТІ ВІД ФОНДУ ЧАСТКОВОГО ГАРАНТУВАННЯ КРЕДИТІВ У СІЛЬСЬКОМУ ГОСПОДАРСТВІ

Мова про фермерів, які обробляють до 500 гектарів угідь (малі та середні агровиробники). Отримати кредит для провадження сільськогосподарської діяльності для них тепер простіше, оскільки Фонд (запрацював в січні цього року) гарантує перед банками покриття до 50% зобов’язань позичальника. Аграрії ж можуть отримати:

01 Квітня 2024 11:15

02 КВІТНЯ 2024 РОКУ ВІДБУДЕТЬСЯ ОСВІТНІЙ ЗАХІД В МЕЖАХ ІНФОРМАЦІЙНО-ПРОСВІТНИЦЬКОЇ КАМПАНІЇ ДЛЯ АГРОВИРОБНИКІВ ЧЕРНІГІВЩИНИ

З метою підвищення обізнаності про нові можливості із залучення кредитного фінансування, які з’являються у зв’язку з початком роботи Фонду, проводиться широкомасштабна інформаційно-просвітницька кампанія серед малих фермерів. Кампанію здійснює Фонд часткового гарантування кредитів у сільському господарстві за підтримки Міністерства аграрної політики та продовольства України, Європейської комісії, Міжнародної фінансової корпорації (IFC, Група Світового банку) спільно з виконуючим партнером ТОВ «Агріаналітика» у всіх регіонах України.

02 квітня 2024 року у м. Чернігів відбудеться освітній захід

29 Березня 2024 14:22

ОРГАНІЧНЕ ВИРОБНИЦТВО – ІНВЕСТИЦІЇ У ЗДОРОВ’Я НАЦІЇ. ПІДТРИМКА ОРГАНІЧНОГО БІЗНЕСУ

Департаментом агропромислового розвитку облдержадміністрації проведено круглий стіл «Підтримка органічного бізнесу» в рамках Чернігівського регіонального форуму «Органік Інвест».

Виробники органічної продукції, яких в області десять, впевнено тримають шлях у напрямку популяризації здорового харчування, збереження різномаїття. Органічне виробництво  полягає у повній відмові від застосування ГМО, антибіотиків, отрутохімікатів та мінеральних добрив. Результатом органічного виробництва є екологічна безпечна продукція. Ідея органічного землеробства є популярною у багатьох країнах світу, в тому числі у Європі.

Про інновації для органічного виробництва в умовах обмежених фінансових

27 Березня 2024 14:21

28 березня 2024 року запрошуємо взяти участь у засіданні круглого столу «Підтримка органічного бізнесу» в рамках Чернігівського регіонального форуму.

Організатор: Департамент агропромислового розвитку Чернігівської обласної державної адміністрації

Місце проведення: м. Чернігів,  офлайн – для виробників органічної продукції області, представників асоціацій. Для представників районних військових адміністрацій, територіальних громад та аграрного бізнесу області, студентів НУ «Чернігівська політехніка» – онлайн.

Посилання для підключення онлайн:

https://us04web.zoom.us/j/6858478185?pwd=QWNCbGRrM3JTcWw4QjUyWFRsQTRpUT09&omn=73948060913

27 Березня 2024 10:45

27 Березня 2024 09:56

МІННА БЕЗПЕКА. 10 КРОКІВ ДО ЖИТТЯ

Через активні бойові дії у нашій країні зростає загроза для життя від вибухонебезпечних предметів (ВНП). Шкода, якої можуть завдати ці предмети, непоправна та навіть смертельна. На сьогодні близько 1,6 млн га сільськогосподарських земель України забруднені ВНП. Один день війни потребує роботи одного сапера протягом року.

26 березня представники гуманітарної

26 Березня 2024 16:43

ВІДБУЛАСЯ ЗУСТРІЧ З ОРЕЛЬЄНОМ МАСОМ, КЕРІВНИКОМ ПРОЄКТУ ПІДТРИМКА РЕКОНСТРУКЦІЇ ТА ДЕЦЕНТРАЛІЗАЦІЇ ЧЕРНІГІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ, АГЕНТСТВА EXPERTISE FRANCE

Сьогодні, 26 березня, в Департаменті агропромислового розвитку Чернігівської облдержадміністрації відбулася зустріч з Орельєном Масом, керівником проєкту «Підтримка реконструкції та децентралізації Чернігівської області», агентства Expertise France.

Expertise France тісно співпрацює

26 Березня 2024 09:16

РЕЛОКОВАНИЙ БІЗНЕС ОТРИМАВ МОЖЛИВІСТЬ ПРОЛОНГАЦІЇ КРЕДИТІВ

Уряд схвалив постанову № 310 «Про внесення змін до Порядку надання фінансової державної підтримки суб’єктам підприємництва». Постанова підготовлена Міністерством аграрної політики та продовольства України.

Мова йде про підприємства, які отримали кошти за програмою «Доступні кредити 5-7-9». Можливість пролонгувати кредити надається підприємствам,

<<<12 - 22 з 3113>>>