Анонси

 

 
 
 
 
 

Назад

ХІД ПРОВЕДЕННЯ КОМПЛЕКСУ ВЕСНЯНО-ПОЛЬОВИХ РОБІТ

Станом на 21.05.2019

Аграрії області наближаються до завершення виконання комплексу весняно-польових робіт.

Так, на 21 травня поточного року всіма категоріями господарств вже посіяно понад 85% прогнозованих обсягів ярих культур або майже 840 тис. га, що на 50 тис. га більше відповідної дати минулого року.

В тому числі ярі зернові та зернобобові висіяно на понад 480 тис. га (94%), з них зернової кукурудзи – майже 415 тис. га (97%). Продовжується посів соняшнику – посіяно 172 тис. га (83%), сої – 64 тис. га (56%).

Також триває посів пізніх зернових культур таких, як гречка та просо, яких посіяно відповідно 1,1 тис. га (13% до прогнозу) та 0,8 га (31%).

Необхідно відмітити, що аграрії Куликівського, Носівського, Корюківського, Ічнянського, Сновського та Сосницького районів наближаються до завершення виконання прогнозованих обсягів посіву, ними засіяно 92-99% площ, відведених під посів ярих сільськогосподарських культур.

При цьому сільськогосподарські підприємства Варвинського, Ічнянського, Коропського, Корюківського, Новгород-Сіверського, Носівського та Прилуцького районів виконали прогнози посіву кукурудзи на зерно, Бахмацького, Козелецького, Коропського, Куликівського, Носівського та Сосницького – соняшнику, а Куликівського, Новгород-Сіверського та Срібнянського – сої.

Нажаль недостатні темпи проведення посівної мають товаровиробники Чернігівського та Городнянського районів, де засіяно 65-69% площ, а Семенівського – лише 50%.

Назад