Анонси

 

 
 
 
 
 
Інформація для споживачів

Назад

ПРОДУКЦІЯ М’ЯСОПЕРЕРОБНОЇ ГАЛУЗІ ЧЕРНІГІВЩИНИ

Ми розпочинаємо знайомити споживачів із продукцією місцевих виробників, яку можна придбати у торгівельних мережах. За великим різноманіттям продукції, що представлена в торговельних мережах, споживач не завжди помічає товари  чернігівських виробників та не впізнає місцеві торгові марки. Пропонуємо до Вашої уваги ознайомитись із продукцією м’ясопереробних  підприємств.

М’ясопереробну галузь в області представляють 17 виробників, однак тільки частина з них представляє у торгівельних мережах саме готові до споживання харчові продукти.

Продукція ПрАТ «Прилуцький м’ясокомбінат» реалізується в області під ТМ «Прилуцькі» через мережу фірмових магазинів «М’яско», ТОВ «Базис» та приватних підприємців. Всього в асортименті виробника понад 80 найменувань м’ясної продукції.

М’ясні вироби СФГ «Колос» мабуть найбільш відомі чернігівському споживачеві. ТМ «Куликівські ковбаси» вже давно стала синонімом високої якості, смаку та багатого асортименту. Через мережу фірмових магазинів споживач має змогу придбати не лише ковбаси та м’ясні делікатеси, яких налічується понад 100 найменувань, але й заморожені напівфабрикати – млинці, вареники, пельмені, котлети, купати тощо.

ТОВ «Журавка» є відомим виробником в області якісних м’ясних та ковбасних виробів з власної сировини, яке розташоване у Прилуцькому районі. Продукція ТОВ «Журавка» у м. Чернігові та районах області реалізується через мережу супермаркетів «СеДам», а також через кіоски, продуктові магазини.

ТОВ “Фабрика Здорово” - провідний український виробник м’ясних консервів, паштетів, готових перших і других страв, який знаходиться у м. Чернігів. Продукція підприємства розрахована на різний рівень доходів споживача. В асортименті наявна, як бюджетна продукція, так і вироби преміального сегменту, зокрема подарункові набори під ТМ «Zdorovo». Придбати її можна майже в усіх мережевих супермаркетах області та України.

Дуже важливим є те, що не зважаючи на військовий стан, зовнішні виклики та ризики наші переробники не зупинили виробництво, а продовжують працювати на зміцнення економіки України.

 

ПРОДУКЦІЯ МОЛОКОПЕРЕРОБНОЇ ГАЛУЗІ ЧЕРНІГІВЩИНИ

До Дня працівників харчової промисловості ми продовжуємо знайомити споживачів із продукцією місцевих виробників, яку можна придбати у торговельних мережах. Сьогодні – про молокопереробну галузь.

Молокопереробну галузь Чернігівщини представляють 14 суб’єктів підприємницької діяльності: великі підприємства, сільськогосподарські товариства, фермерські господарства та приватні підприємці. За великим різноманіттям продукції, що представлена в маркетах та маленьких продуктових магазинчиках, споживач не завжди помічає товари саме чернігівських виробників та не впізнає місцеві торгові марки.

В торговельній мережі м. Чернігова та області представлена продукція чотирьох найбільших молокопереробних підприємств – ТОВ «Ічнянський завод сухого молока і масла», ПрАТ «Ічнянський молочно-консервний комбінат», ПрАТ «Куликівське молоко», ТОВ «Новгород-Сіверський сирзавод» та фермерського господарства «Білі роси».

ТОВ «Ічнянський завод сухого молока і масла» - наразі єдиний виробник в області майже всього асортименту молочної продукції. Це молоко, масло вершкове, сири м’які та тверді, сухі молочні продукти, кисломолочна продукція під ТМ «Молочний світ». Придбати ці якісні та смачні вироби споживач має змогу в міні-маркетах м. Чернігів, Прилуки, смт. Козелець тощо. У м. Чернігові (торговий парк "RemZavod") та м. Ічня є фірмові магазини. Також, у м. Чернігів сухе молоко та вершки Ічнянського молокозаводу присутні у супермаркетах «СеДам», «Сільпо», «Еко-Маркет».

ПрАТ «Ічнянський молочно-консервний комбінат» відомий в Україні виробник молочних консервів під ТМ «Ічня», «Mama Milla», «Milada». Продукція заводу представлена майже в усіх мережевих супермаркетах міста та області – «Сільпо», «Союз», «Квартал», «Еко-Маркет», «Фоззі груп» тощо.

Сири тверді та масло вершкове ТОВ «Новгород-Сіверський сирзавод» успішно реалізуються на теренах області та наявні майже в усіх великих мережевих супермаркетах «Сільпо», «Союз», «Квартал», «Фоззі груп».

Один з найбільших виробників молочних продуктів ПрАТ «Куликівське молоко» ТМ «Куликівка» на сьогодні, з об’єктивних причин, відмовився від виробництва цільномолочної продукції. Наразі тут виробляють сухе знежирене молоко, вершкове масло, напівтверді сири, м’які сири та вершки. А нещодавно на заводі запустили власну лінійку «Сир традицій Сіверщини». Якісний товар від виробника можна придбати в мережах магазинів «СеДам», «Куликівські ковбаси», «М’яссіто» і в мережі продуктових кіосків.

Досить нещодавно уважний покупець помітив у мережі супермаркетів «СеДам» м. Чернігова цікавий та різноманітний асортимент продукції нового місцевого виробника ФГ «Білі Роси» - молоко, сметана, кефір, йогурти (в асортименті), сири тверді та розсільні. В найближчих планах виробника розширення каналів збуту продукції та представлення в мережах «Сільпо» та «Фора».

Не зважаючи на військовий стан, зовнішні виклики та ризики наші переробники не зупинили виробництво, а продовжують працювати на зміцнення економіки України та задоволення різноманітних смаків споживачів.

 

ПРОДУКЦІЯ ХЛІБОПЕКАРСЬКОЇ ГАЛУЗІ ЧЕРНІГІВЩИНИ

Продовжуючи інформативний блок про виробників харчових продуктів Чернігівщини у переддень професійного свята слід згадати, що в нашому регіоні широко представлені хлібобулочні вироби місцевих виробників.

Цю стратегічну галузь Чернігівщини представляють більше 30-ти суб’єктів підприємницької діяльності, виробники хліба та хлібобулочних виробів є майже в кожній територіальній громаді області. Маючи відпрацьовані логістичні маршрути та власний транспорт, постачають хліб у найвіддаленіші куточки найбільші хлібокомбінати області – ТОВ «Чернігівський хлібокомбінат №2», ТОВ «Наша Булочка», ТОВ «НіжинХліб» та ПрАТ «Прилуцький Хлібозавод». Крім того, зазначені вище великі хлібокомбінати виробляють широкий асортимент кондитерських виробів, випікають паски, торти та короваї на замовлення та оновлюють асортимент.

Наприклад, за останній рік до асортименту ТОВ «Чернігівський хлібокомбінат №2» ТМ «Формула смаку» додалось декілька патріотичних та автентичних назв виробів: батон «Прикордонний», «Чернігівський крафтовий», хліб «Князь Чорний», «Хмельовий з цибулею». Свіжа продукція підприємства постачається у торгівельні мережі двічі на день.

ТОВ «НіжинХліб» також входить в групу компаній «Формула Смаку». Щодоби підприємство виробляє велику кількість хлібобулочних і кондитерських виробів, які реалізуються в Чернігівській області, а також в м. Києві, та прилеглих районах Київської та Сумської областях.

За весь період роботи ТОВ «Наша Булочка» було розроблено і впроваджено у виробництво більше 100 найменувань хлібобулочної, 25 видів сухарної продукції, 3 види хлібних паличок і більше 10 найменувань кондитерських виробів. Продукція виробляється за традиційною технологією, завдяки чому зберігається її неповторний смак і аромат.  Торгова марка «Наша Булочка» вже давно стала відомою в м. Чернігові і за його межами.

ПрАТ «Прилуцький Хлібозавод» має великий асортимент своєї продукції як хлібобулочних так і кондитерських виробів. Постійно до асортименту додаються новинки, зокрема споживач оцінив тостовий хліб з вівсяними пластівцями і насінням льону, тостовий хліб з висівками, хліб на заквасці, маковий завиванець та багато іншого. Реалізується продукція в Прилуцькому та Ніжинському районах нашої області. Посмакувати даною продукцією можуть і споживачі сусідніх областей: Київської, Сумської та Черкаської. Біля самого хлібозаводу у м. Прилуки працює фірмовий магазин.

 

ТОВ ТД «Рига Хліб» пропонує споживачеві хліб, виготовлений вручну на натуральних заквасках без застосування дріжджів, смачний та корисний перекус з натуральних інгредієнтів за латвійською рецептурою. Виробляє понад 20 видів хлібів, зокрема: «Злаковий», «Святковий», «Малюк», «Домашній», «Гречаний», «Духмяний» тощо та різноманітні снеки («Кумовські», «Цибульні» тощо). ТОВ «Рига Хліб» співпрацює з найбільшими торговими мережами, майже по всій Україні, зокрема з такими, що працюють і в нашій області: «Сільпо», «Квартал», «Фора», «Седам».

ТОВ «Поліський хліб» виробляє близько 150 найменувань хлібобулочних та кондитерських виробів та реалізує їх через мережу магазинів «Куликівські ковбаси», «Салтівський м’ясокомбінат» та через міні-маркети м. Чернігова, а також через приватних підприємців по області.

Хлібні та кондитерські вироби під ТМ «ХлібОК», приватної пекарні Валентина Баженова з м. Мена, відомі вже далеко за межами району. При самій згадці про виробника вже відчувається смак та запах фірмових менських круасанів. У м. Мені працює два фірмових магазини з широким асортиментом продукції – хлібобулочної та кондитерської, які випікаються за унікальними монастирськими рецептами.

Свій доробок у виробництво хлібобулочних виробів в області вносять  та знайшли свого покупця і інші невеликі підприємства такі як: ТОВ «Пава», ТОВ «Ніжинський хлібобулочний комбінат», Ріпкинське сільськогосподарське споживче товариство, СП Городнянське ВТО, ПСК «Корюківський хлібозавод» райспоживспілки, ПСК «Коропський хлібозавод» райспоживспілки, ТОВ «Смачна паляниця», ФОП «Єрмоленко В.В.», ФОП Мнацаканов Р.О., ФОП «ГРИШИН Д.М.».

На теренах нашої області реалізується велике різноманіття хліба та хлібобулочних виробів виробників з інших регіонів України.  Але більшість мешканців області твердо знає, що місцевий продукт завжди свіжіший, якісніший, оскільки виробник відчуває велику відповідальність перед покупцем і працює на власний авторитет, перш за все, у власному регіоні.

Ми вдячні всім виробникам хліба Чернігівщини, які виявили високий патріотизм та сміливість, не перестаючи працювати під час окупації області у лютому-березні 2022 року. Під обстрілами, ризикуючи власними життями, свіжий хліб щоденно постачали населенню, територіальній обороні, лікувальні заклади та у бомбосховища.

Наші виробники – це справжні герої продовольчого фронту! Дякуємо всім хлібопекам! Зі святом Вас!

 

ПРОДУКЦІЯ ВИРОБНИКІВ ХАРЧОВИХ ПРОДУКТІВ ЧЕРНІГІВЩИНИ

Продовжуючи добірку статей до професійного свята працівників харчової промисловості, не можна не згадати місцевих виробників бакалійних товарів, олії, солодощів тощо, які реалізуються споживачам у торгівельних мережах.

ТОВ «Добродія Фудз», ТМ «Добродія», що знаходиться в Михайло-Коцюбинську – один із лідерів серед виробників вівсяних пластівців не лише в Чернігівській області, а і в Україні. Бренд представлений 17 товарними позиціями, серед яких: вівсяні та мультизлакові пластівці, корисні крупи, готові порційні страви. Продукцію підприємства можна знайти майже у всіх супермаркетах міста та області навіть у продуктовому відділі мережі «Аврора», а також ця торгова марка представляє Україну далеко за її межами.

Вже п’ять років на ринку області представлений виробник продуктів швидкого приготування ТОВ «Фолком Люкс» ТМ Street Soup. В асортименті підприємства 8 крем-супів, 6 каш швидкого приготування та 5 видів батончиків. Сьогодні продукцію ТМ Street Soup можна купити у найбільших мережевих супермаркетах України та вона експортується у понад 20 країн світу, а також реалізується у численних продуктових  магазинах області. А зовсім нещодавно в лінійці продуктів Street Soup з’явився український борщ швидкого приготування. Також, для любителів гострих страв команда ТОВ «Фолком Люкс» створила мексиканський крем-суп швидкого приготування з унікальним поєднанням кукурудзяних зерен, ароматних спецій та бобових.

А для поціновувачів кондитерських виробів та інших смаколиків ПрАТ «Щорський завод продтоварів» пропонує широкий та різноманітний асортимент продукції під ТМ «Native Food» - більше 200 різних позицій на будь-який смак, починаючи випічкою, закінчуючи ягодами в цукрі. У арсеналі підприємства - цукерки, мармелад, печиво, кекси, пряники, натуральні батончики, повидло і козинаки. Також, завод виготовляє плодоовочеві консерви (ягоди перетерті з цукром і повидло) та соки. Серед новинок є і дієтична продукція, а саме – батончики без додавання цукру з натуральних сухофруктів і горіхів. Продукція «Щорського заводу продтоварів» реалізується у м. Чернігові та області через фірмові кіоски «Щорський завод продтоварів».

Не потребує представлення продукція, яка вже стала брендом не лише нашої області, а й всієї України - консервовані овочі ТМ «Ніжин» та «Грінвіль» ТОВ «Ніжинський консервний завод». Підприємство вже майже 100 років працює на ринку консервованої плодово-овочевої продукції. На сьогодні ТОВ «Ніжинський консервний завод» входить в ТОП-5 переробників овочевої сировини в Україні й продовжує завойовувати любов поціновувачів смачної та корисної їжі. У будь-якому мережевому супермаркеті споживач знаходить та безпомилково впізнає ці вироби.

Також, слід згадати виробника олії з Ніжина – ТОВ «Бокарьов», який пропонує олію рафіновану та нерафіновану фасовану у «чесні» пляшки місткістю 1л, що зараз є великою рідкістю. Цю якісну та завжди свіжу олію можна придбати у міні-маркетах та ринках м. Чернігова та в районах області.

Майже всі перелічені у блоці наших статей виробники смачної та корисної їжі мають власні сайти або сторінки в соціальних мережах Facebook, Instagram тощо. То ж споживач може отримати вичерпну інформацію про асортимент, якість, нові розробки та навіть замовити продукцію онлайн.

ПБП «Вимал» - найбільш досвідчене та одне з найбільших підприємств в Україні та країнах СНГ по виробництву високоякісного картопляного крохмалю. Крохмаль виробляється з використанням новітніх технологій, які були розроблені провідними данськими інженерами, що працювали з найбільшими компаніями галузі, та реалізовано на шведському обладнанні. Розташований завод на околиці  м. Чернігова. Продукція заводу не тільки експортується, а присутня майже в усіх великих торгівельних мережах та маленьких магазинах.

ТОВ «Нептун» видобуває воду зі своєї свердловини, глибиною 830 м, яка знаходиться на території виробничих потужностей компанії в м. Мена. Унікальне джерело живої води носить назву «Остреченське». Вода має не тільки унікальний смак, але і лікувальні властивості. Поряд з мінеральною водою «Остреченська», в асортимент продукції підприємства входять 18 найменувань солодких безалкогольних напоїв. Продукцію з цією торговою маркою ви можете знайти в торгівельних мережах області.

 

Чернігівське відділення ПрАТ «AB InBev Efes – Україна» є одним з лідерів українського пивоварного ринку та підрозділом найбільшої у світі пивоварної компанії Anheuser-Busch InBev і найбільшої пивоварної компанії Туреччини Anadolu Efes. Пиво під брендом «Чернігівське», яке є популярним не тільки  в нашій області, а й далеко за межами України, споживач знайде у будь-якому торгівельному маркеті та маленьких магазинах.

Переживши окупацію, обстріли та значні руйнування у лютому - березні 2022 року, наші підприємства відбудували пошкоджені потужності, відновили виробничу діяльність, зберегли трудові колективи задля зміцнення економіки України та забезпечення продовольчої безпеки.

Зі святом Вас, шановні виробники! з Днем працівників харчової промисловості! Ви незламні! Пишаємось Вами!

 

СІЛЬГОСППІДПРИЄМСТВА – ДОСТОЙНІ ЧЛЕНИ ХАРЧОПЕРЕРОБНОЇ РОДИНИ: ВІД ПОЛЯ – ДО СТОЛУ

Завершуючи добірку статей про наших виробників харчових продуктів не можна не згадати про потужний аграрний сектор Чернігівщини, які взяли курс на переробку власної сировини. У попередніх статтях ми вже розповідали про СФГ «Колос» та СТОВ «Журавка» (м’ясна продукція), ФГ «Білі роси» (молочна продукція). Ці представники аграрного бізнесу вже зайняли своє місце у торгівельних мережах, створили свою власну торгову марку, знайшли свого споживача.

Однак, на теренах Чернігівщини також інші сільгоспвиробники беруть посильну участь у забезпеченні продовольчої безпеки регіону, реалізують продукцію або у власних фірмових торгових точках, або по інтернету, або за межами нашої області оптовими партіями, але сплачують податки в нашій області і надають робочі місця чернігівцям.

ПСП «Пісківське», ТМ «Щедра фермерська родина» - справжній завод продтоварів, що знаходиться у с. Піски, Ніжинського району. Підприємство засноване на українських сімейних традиціях приготування домашньої продукції. З власної сировини, без додавання консервантів та будь яких барвників,  тут виробляється широкий асортимент молочних продуктів – 20 видів цільномолочних виробів та близько 15 видів твердих сирів, м’ясних виробів – близько 30 видів ковбас та 20 видів м’ясних делікатесів, кондитерських виробів – печива, рулетів, заварних тістечок, мафінів, пряників, тістечок, цукерок - всього більше 40 видів, борошна та круп. Також, на підприємстві здійснюється промислова переробка риби та виробництво рибних продуктів.

Придбати продукцію ПСП «Пісківське» можна у фірмовому магазині м. Чернігова, (торговий парк «RemZavod»), а також у районах області.

ТОВ «Прилуцький хлібодар», потужне сільгосппідприємство на Прилуччині, яке займається вирощуванням зернових культур та інших культур в рослинництві, тваринництвом та переробкою власної сировини на молочні та м’ясні продукти харчування. Підприємство пропонує споживачам сири тверді та розсільні, йогурти, сметану, масло вершкове, різноманітні м’ясні та ковбасні вироби.  Реалізація продукції здійснюється в основному у Прилуках та Прилуцькому районі.

  

ПрАТ «ЕтноПродукт» - це українсько-швейцарське аграрне підприємство, із замкнутим циклом виробництва органічної сільськогосподарської продукції. Поля та ферми підприємства розташовані на північному сході Чернігівської області України, де обробляються органічні землі, утримується велика рогата худоба, завдяки чому створена основа для виробництва якісного кінцевого продукту. На молокопереробному підприємстві під Києвом виготовляється готова органічна продукція харчування під власною торговою маркою «ЕтноПродукт», та поставляється в торговельні мережі м. Києва та інших міст України.

  

Органічну продукцію виробляє і ФГ «Агро люкс», що на Коропщині.  У господарстві органічно вирощують понад 30 видів трав, фруктів, ягід, овочів (помідори, огірки, солодкий та гіркий перець, баклажани, кабачки, морква, картопля, буряк, гарбузи, цибуля, часник, квасоля, різні салати, кінза, селера, петрушка, кріп, руккола, базилік, м’ята, хрін, малина, чорна смородина, полуниця, яблука тощо). На фермі намагаються переробляти свою продукцію на різноманітні соуси, варення, джеми, конфітюри, сухі приправи, в’ялені, солені, квашені продукти, а також фруктову та овочеву пастилу, сухе варення. Реалізація продукції у власному магазині у м. Короп та поштою.

СТОВ «Віра» – сільгосппідприємство виробляє з власної сировини борошно, яке споживач називає «вихвостівське». Це борошно завжди можна знайти у ринках області у розфасовці 10 та 25 кг. А ще борошно відвантажується оптовими партіями для хлібопекарських підприємств.

Вітаємо із Днем працівників харчової промисловості працівників аграрних підприємств! Ви підприємливі, незламні патріоти країни! Віримо, що Вас буде більше. І більше буде продукції, яка виробляється Вашими руками, продукції, яка є вагомою часткою продовольчої безпеки країни. Успіхів Вам!

Назад