Анонси

 

 
 
 
 
 

Назад

У ЧЕРНІГІВСЬКІЙ ОДА ПРОАНАЛІЗУВАЛИ СИТУАЦІЮ З РЕЄСТРАЦІЄЮ ПОДАТКОВИХ НАКЛАДНИХ СІЛЬГОСПВИРОБНИКІВ

Учора, 5 січня, під головуванням заступника голови Чернігівської ОДА Олександра Савченка відбулося засідання робочої групи, в ході якого було проаналізовано стан реєстрації в Єдиному реєстрі податкових накладних (розрахунків коригувань), наданих сільськогосподарськими товаровиробниками Чернігівщини.

Основну увагу було приділено вирішенню проблемних питань, пов’язаних із зупиненням або відмовою аграрним підприємствам області в реєстрації фінансової документації.

Щодо поточної ситуації із реєстрацією податкових накладних фермерських господарств регіону доповів Руслан Погрібний, заступник начальника Головного управління ДПС у Чернігівській області.

Так, у 2020 році до ГУ ДПС у Чернігівській області на реєстрацію надійшло понад 3 мільйона податкових накладних/розрахунків коригування на загальну суму понад 14,6 млрд гривень. При цьому майже 137 тисяч або 4,4% документів, на суму майже 5 млрд грн або 33%, надійшло від підприємств, які працюють у галузі сільського господарства.

Відсоток призупинення податкових накладних/розрахунків коригування, надісланих сільгоспвиробниками на реєстрацію, становить 2,9%, що значно вище загального показника по області, який дорівнює 0,6%.

Робоча група й надалі продовжуватиме працювати над вирішенням податкових питань сільгосппідприємств. У разі виникнення проблем з реєстрацією податкових накладних, аграрії можуть звертатися до секретаря робочої групи, заступника начальника управління розвитку сільського господарства Департаменту розвитку економіки та сільського господарства ОДА Жука Василя Олексійовича за тел. (0462) 77-89-45.

Назад