Анонси

 
 

 


Назад

ІНДЕКС СПОЖИВЧИХ ЦІН В ОБЛАСТІ

У грудні по відношенню до листопада 2020 року в області індекс споживчих цін (ІСЦ) становив 100,8 % і був дещо меншим у порівнянні з Україною (100,9 %). За цим показником Чернігівщина посіла 4-10 місце за мінімальним рівнем. На продукти харчування ІСЦ за цей період в області був нижчим (101,6 %), ніж по Україні (101,8 %).

Водночас, ІСЦ в області в цілому за 2020 рік становив 105,2 %. За цим показником Чернігівщина посіла, разом із Донецькою, Київською та Харківською областями, 12-15 місце за мінімальним рівнем. На продукти харчування ІСЦ за цей період в області був нижчим (104,2 %) у порівнянні з Україною (105,2 %).

У 2020 році значно подешевшали ціни на м’ясо та м’ясопродукти і овочі, подорожчали - на цукор, яйця, макаронні вироби, хліб і хлібопродукти, фрукти, молоко, сир і м’який сир (творог), рибу та продукти з риби, залишились без змін ціни на масло.

За період з 2014 р. показник ІСЦ в області був найбільшим у 2014 та 2015 роках, - відповідно, 126,7% і 145,6 %; найменшим – у 2019 і 2020 роках- 104,3% та 105,2%.

За матеріалами відділу з питань споживчого ринку та ціноутворення

Назад