Анонси

 

 
 
 
 
 

Назад

ПРОГНОЗ ЗАКУПІВЕЛЬНИХ ЦІН НА СВИНЕЙ ЖИВОЮ ВАГОЮ (26 КВІТНЯ - 2 ТРАВНЯ 2021 РОКУ)

Аналітичний відділ Асоціації «М’ясної галузі» повідомив прогноз закупівельних цін на 26 квітня – 2 травня 2021 року: 43 – 45 грн/кг на свиней живою вагою.

Ціна останнього тижня квітня зросте на 2 грн/кг. Це викликано передсвятковим тижнем. Слід очікувати великого попиту серед споживачів у перші тижні травня. Нагадаємо, що м’ясокомбінати проводять закупівлю заздалегідь, тому сировина що буде придбана у даний період буде виставлена на полиці через тиждень, якраз до вихідних 8 – 10 травня.

В Україні травень був проголошений “Місяцем м’яса”. Микола Бабенко, виконавчий директор Асоціації “М’ясної галузі” підкреслив, що підвищення попиту з боку споживачів у цей період допоможе м’ясній галузі та свинарству України, якому зараз потрібна підтримка. У цей період свинокомплекси зможуть продати свиней, що переросли у квітні за вищою ціною.

Ціна 45 грн/кг з ПДВ 14% аналогічна ціні 48 грн/кг якби ПДВ було 20%.

Джерело: Євростат

Ціна на німецькій біржі VEZG цього тижня на напівтуші кондиційних свиней зменшилась до 1,42 євро/кг (48 грн/кг), на напівтуші свиноматок – 1,05 євро/кг (34 грн/кг). Ціни вказані без ПДВ. 

Як видно, ціни у Німеччині дещо впали протягом двох тижнів. Загалом ціни в ЄС досягли сталого значення. Можна також відмітити, що ціна в США продовжує зростати. Ціна минулого тижня зросла більше ніж вдвічі у порівнянні з аналогічним періодом минулого року. Тенденція зростання цін у Північній Америці починає послаблюватись. У Бразилії ж, навпаки, після різкого спаду ціни, прослідковується різке збільшення.

Динаміка цін у світі:
🟨 163,52 €/ц (+0,41%) у ЄС
🟢 117,73 €/ц (+7,40%) у Бразилії
🟢 188,67 €/ц (+4,62%) у США
🟢 155,41 €/ц (+5,22%) у Канаді

Прогнозні ціни на живця свиней в Україні можуть різнитися за регіональною ознакою, що пов’язано із неоднорідним розміщенням виробничих і переробних потужностей м'ясної галузі.

Джерело: Аналітичний відділ Асоціації «М’ясної галузі»

Назад