Анонси

 

 
 
 
 
 

Назад

ПРОГНОЗ ЗАКУПІВЕЛЬНИХ ЦІН НА 17 – 23 ТРАВНЯ 2021 РОКУ: 43 – 44 ГРН/КГ НА СВИНЕЙ ЖИВОЮ ВАГОЮ

Цього тижня очікується незначне зменшення закупівельних цін, яке пов’язане з погіршенням погодних умов. Попри це, ціни й досі залишаються на високому рівні. З ПДВ 20% ціна б становила 47 грн/кг.

Продати надлишок пропозиції свинини на ринку та стабілізувати ціни на живих свиней в Україні допоможе нова стратегія Асоціації “М’ясної галузі” (АМГ). 11 травня 2021 року АМГ підписала два важливих для м’ясної індустрії меморандуми з Держпродспоживслужбою (ДПСС). 

Перший меморандум стимулюватиме внутрішній попит на м’ясо та м’ясні продукти. Спільними діями, АМГ та ДПСС будуть сприяти популяризації та збільшенню споживання м’яса в Україні. Зокрема, Місяць м’яса відтепер буде проходити щорічно.

Другий меморандум стимулюватиме експорт м’яса та м’ясної продукції українського походження. Вже розпочаті практичні кроки з відкриття нових ринків збуту як зі сторони ДПСС так і зі сторони АМГ. Меморандум – це об’єднання спільних зусиль з метою лідерства України у глобальному ринку м’яса.

Микола Бабенко, виконавчий директор Асоціації “М’ясної галузі”, прокоментував подію: “Ми в АМГ вважаємо, що співпраця з Держпродспоживслужбою – це важливий крок, що наближає нас до відкриття нових ринків збуту, а з часом і лідерства у глобальному ринку м’яса – фундаментальні задачі, якими зараз займається Асоціація”. 

Асоціація “М’ясної галузі” надає усім м’ясопереробним підприємствам-учасникам асоціації, незалежно від їх розміру, рівні можливості для масштабування своїх бізнесів, збільшення збуту продукції та рентабельності бізнесу. АМГ надає підтримку учасникам у проведенні переговорів та презентації своїх товарів, підготовці та старту їх експорту, розвиває цим м’ясну галузь, а також галузь вирощування. Попит на українські товари у глобальному ринку буде стимулювати українських виробників нарощувати поголів’я свиней, птиці, ВРХ та ДРХ.

Джерело: Євростат

Ціна на німецькій біржі VEZG цього тижня на напівтуші кондиційних свиней зменшилась до 1,46 євро/кг (49 грн/кг), на напівтуші свиноматок – 1,01 євро/кг (34 грн/кг). Ціни вказані без ПДВ. 

Динаміка цін у світі:
🟡 1,61 €/кг (-0,9%) у ЄС
🟢 1,53 €/кг (+10,49%) у Бразилії
🟢 2,11 €/кг (+7,92%) у США
🟢 1,64 €/кг (+4,02%) у Канаді

Усі ціни вказані за забійну вагу.

Джерело: Аналітичний відділ Асоціації «М’ясної галузі» 

Назад