Анонси

 

 
 
 
 
 

Назад

ПИТАННЯ ДЕРЖАВНОЇ ПІДТРИМКИ ТВАРИННИЦТВА ТА БДЖІЛЬНИЦТВА ОБГОВОРИЛИ ПІД ЧАС ОНЛАЙН-НАРАДИ

Сьогодні, 22 липня, Департамент агропромислового розвитку Чернігівської облдержадміністрації провів нараду з питань державної підтримки тваринництва та бджільництва в 2021 році, де зібрались пасічники, суб’єкти господарювання, а також представники Головного управління Держпродспоживслужби в Чернігівській області,  районних державних адміністрацій, органів місцевого самоврядування. Понад 50 учасників взяли участь у заході, який відбувся в форматі конференції Zoom.

Відкрив захід та ознайомив з програмою наради учасників Олег Крапивний – заступник директора Департаменту агропромислового розвитку Чернігівської ОДА.

Начальник відділу тваринництва та аквакультури Департаменту Віктор Олексенко ознайомив присутніх з Порядком використання коштів, передбачених у державному бюджеті для державної підтримки розвитку тваринництва та переробки сільськогосподарської продукції, що затверджений постановою Кабінету Міністрів України № 107 від 07.02.2018 (зі змінами).

Очільник відділу розповів про напрямки підтримки та розповів присутнім про механізм отримання бюджетної дотації по кожному напрямку. Вказав на терміни подання документів та до яких державних органів подавати. Так, за напрямком спеціальна бюджетна дотація за наявні бджолосім’ї пасічникам потрібно подавати документи до виконавчого комітету органів місцевого самоврядування.

А за напрямками:часткове відшкодування вартості закуплених для подальшого відтворення племінних тварин, а саме телиць, нетелей, корів молочного, молочно-м’ясного та м’ясного напряму продуктивності, свинок та кнурців, вівцематок, баранів, ярок, козематок, цапів, кізочок, цапків, бджолиних пакетів, бджолиних маток, сперми бугаїв і кнурів та ембріонів великої рогатої худоби; часткове відшкодування вартості будівництва та/або реконструкції тваринницьких ферм і комплексів, рибницьких господарств, доїльних залів, підприємств з переробки сільськогосподарської продукції; часткова компенсація вартості будівництва та/або реконструкції тваринницьких ферм і комплексів, доїльних залів, підприємств з переробки сільськогосподарської продукції в частині витрат, профінансованих без урахування податку на додану вартість за рахунок банківських кредитів; часткове відшкодування вартості будівництва та/або реконструкції-підприємств із зберігання та переробки зерна суб’єктами господарювання подають до Міністерства аграрної політики та продовольства України.

За напрямками: спеціальна бюджетна дотація за утримання кізочок, козематок, ярок, вівцематок; спеціальна бюджетна дотація за приріст поголів’я корів власного відтворення суб’єктами господарювання до Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації.

Також повідомив, що наказом Мінагрополітики від 08.06.2021 №27 затверджене Положення про комісію Мінагрополітики для надання державної підтримки розвитку тваринництва та переробки сільськогосподарської продукції та форми відповідних документів.

Про хід проходження роботи щодо видачі нових ветеринарно-санітарних паспортів розповів під час свого виступу Микола Голик начальник відділу організації протиепізоотичної роботи Управління безпечності харчових продуктів та ветеринарії ГУ Держпродспоживслужби в Чернігівській області.

Голова Чернігівської обласної та міської спілок бджолярів Ігор Сокоринський в своєму виступі звернув увагу на різні підходи щодо оплати наданих послуг ветеринарними спеціалістами на місцях, тобто в районах .

Було домовлено, що під час проходження процедуру паспортизації і виникненні спірних ситуацій щодо оплати наданих послуг пасічник негайно повідомляє представника Головного управління Держпродспоживслужби.

Олег Крапивний – заступник директора Департаменту агропромислового розвитку Чернігівської ОДА підвів підсумки наради та закликав суб’єкти господарювання і пасічників області активно включитися в роботу по отриманню державної підтримки.

Назад