Анонси

 

 
 
 
 
 

Назад

ВІДБУЛАСЯ СЕМІНАР-НАРАДА НА ТЕМУ: «ВИРІШЕННЯ ПРОБЛЕМ ПРИ РЕЄСТРАЦІЇ ПОДАТКОВИХ НАКЛАДНИХ СІЛЬГОСПВИРОБНИКАМИ В ЄДИНОМУ РЕЄСТРІ ПОДАТКОВИХ НАКЛАДНИХ»

11 серпня, відбулася семінар-нарада на тему: «Вирішення проблем при реєстрації податкових накладних сільгоспвиробниками в Єдиному реєстрі податкових накладних», яка проводилася у форматі онлайн-конференції.

Цільовою аудиторією виступили сільгоспвиробники та фермерські господарства області, а також, представники від райдержадміністрацій та територіальних громад, які відповідають за напрям агропромислового розвитку.

На початку заходу заступник директора Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Олег Крапивний виступив із вітальним словом. Він зазначив, що одним із основних проблемних питань для аграріїв і надалі залишається зупинення реєстрації податкових накладних в Єдиному реєстрі податкових накладних. Тому, є необхідність продовжити практику проведення відповідних інформаційно-роз’яснювальних семінарів для агропідприємств.

Лектором від Головного управління ДПС у Чернігівській області виступив заступник начальника – Руслан Погрібний, який змістовно висвітлив питання основних причин зупинення реєстрації податкових накладних у Єдиному реєстрі податкових накладних та порядок формування якісного пакету документів для прийняття рішення про їх реєстрацію в контексті дії Постанови Кабінету міністрів України від 11 грудня 2019 року №1165 «Про затвердження порядків з питань зупинення реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних» та наказу Мінфіну від 12 грудня 2019 року №250.

Про діяльність Робочої групи з вирішення проблемних питань, пов’язаних з реєстрацією податкових накладних (розрахунків коригувань) в Єдиному реєстрі податкових накладних, зупиненням, відмовою в їх реєстрації сільськогосподарським товаровиробникам (фермерським господарствам тощо) Чернігівської області доповів Василь Жук (секретар робочої групи).

Назад