Анонси

 

 
 
 
 
 

Назад

СЕМІНАР-НАРАДА З ПИТАНЬ РОЗВИТКУ СІЛЬСЬКИХ ТЕРИТОРІЙ ТА ЗЕМЕЛЬНИХ ПИТАНЬ У НІЖИНСЬКОМУ РАЙОНІ

21 грудня, в рамках реалізації проєкту AGROHUB Chernihiv Region проведено чергову виїзну семінар-нараду з питань розвитку сільських територій та земельних питань. Цього разу, захід відбувся у Ніжинському районі.

Нагадаємо, проєкт AGROHUB Chernihiv Region переміг у конкурсі проєктів регіонального розвитку та реалізується за рахунок коштів державного бюджету, отриманих від Європейського Союзу. Основною ціллю якого є формування умов для розвитку підприємництва та кооперації на селі шляхом надання методичної і практичної допомоги починаючим та діючим суб’єктам господарювання, навчання кадрів та підвищення їх кваліфікації.

До участі у заході залучено фахівців Головного управління Держгеокадастру у Чернігівській області, Чернігівського відділення Українського державного фонду підтримки фермерських господарств, Інституту сільськогосподарської мікробіології та агропромислового виробництва НААН України, Державну організацію «Регіональний фонд підтримки підприємництва по Чернігівській області», комунального навчального закладу «Чернігівський обласний навчально-виробничий центр», а також, Ніжинського управління ДПС у Чернігівській області.

Заступник директора Департаменту агропромислового розвитку Чернігівської облдержадміністрації Василь Жук презентував учасникам напрямки державної та обласної підтримки агропромислового комплексу.

Крім того, представники вищезазначених організацій розповіли присутнім про реалізацію земельної реформи, фінансову підтримку фермерів через Український державний фонд підтримки фермерських господарств, фінансово-кредитну підтримку через ДО «РФПП по Чернігівській області», підготовку кадрів робочих спеціальностей для потреб АПК, застосування засобів біологізації у сучасних аграрних технологіях та поточний стан реєстрації податкових накладних агровиробників області.

 
 
 
 
 
 
 

Назад