Анонси

 

 
 
 
 
 

Назад

ПРИЙНЯТО УЧАСТЬ У ПІДСУМКОВІЙ НАРАДІ МІНАГРОПОЛІТИКИ

28 грудня директор Департаменту агропромислового розвитку Чернігівської облдержадміністрації Олег Крапивний взяв участь у підсумковій робочій нараді Міністерства аграрної політики та продовольства України під головуванням Міністра Романа Лещенка.

У ході наради Міністерством аграрної політики та продовольства України було презентовано інформаційно-аналітичну платформу державної підтримки, отриману суб’єктами господарювання за 2019-2021 роки.

Слід відмітити, що цьогоріч основний акцент державної підтримки зроблений на малих та середніх сільгосптоваровиробниках. На галузях, які потребують особливої уваги держави: тваринництві, садівництві, переробці сільськогосподарської продукції, фермерстві. У 2021 році на підтримку аграрного сектору України з державного бюджету виділено 4,6 млрд гривень.

Зокрема, аграріям Чернігівщини у поточному році нараховано 165,3 млн гривень державної підтримки.

Також, під час заходу були розглянуті питання реалізації земельної реформи в Україні. За даними Міністерства аграрної політики та продовольства України станом на 23.12.2021 в Чернігівській області укладено 3011 правочинів на загальну площу 6406 га.

Назад