Анонси

 

 
 
 
 
 

Назад

ОБГОВОРИЛИ ПИТАННЯ ПРИДБАННЯ ПІЛЬГОВОГО ГАЗУ ВИРОБНИКАМИ СОЦІАЛЬНО ЗНАЧИМОЇ ПРОДУКЦІЇ

13 січня під головуванням Тараса Висоцького, першого заступника Міністра аграрної політики та продовольства України, відбулися ZOOM конференція з питань придбання природного газу підприємствами за зниженою ціною, основним видом діяльності яких є виробництво продовольчих товарів, що мають суттєву соціальну значимість.

Від Чернігівської області участь прийняли представники Департаменту агропромислового розвитку Чернігівської облдержадміністрації, а також запрошені керівники ПАТ «Чернігівський хлібокомбінат №2» Ольга Заїка та ТОВ «Наша булочка» Оксана Коваленко.

Для врегулювання проблеми ціни природного газу постановою Кабінету Міністрів України від 30.12.2021 №1435 уряд обмежив ціну газу для виробників низки соціально значущих продуктів:

- пшеничне борошно вищого гатунку;

- житньо-пшеничний хліб;

- батон;

- молоко жирністю 2,5% (у плівці);

- соняшникової олії;

- курячих тушок та яєць категорії С1.

А також, наказом Міністерства аграрної політики та продовольства України від 05.01.2022 №3 «Про затвердження переліку суб’єктів господарювання, основним видом діяльності яких є виробництво продовольчих товарів, що мають істотну соціальну значимість» затверджено список виробників соціально важливих продуктів, які зможуть купувати газ за зниженою ціною.

Для цих категорій виробників до 30 квітня передбачено постачальницько-збутова надбавка до ціни газу власного видобутку не може перевищувати 24 відсотки, а торгівельна надбавка 1 відсоток.

Крім того, постановою Кабінету Міністрів України №1433 від 30.12.2021 уряд зобов'язав приватні газовидобувні компанії до кінця квітня продавати 20% свого видобутку на Українській енергетичній біржі.

Постановою Кабінету Міністрів України від 12.02.2022 №19 затверджено «Порядок організації та проведення біржових торгів з продажу природного газу власного видобутку для задоволення потреб суб’єктів господарювання, основним видом діяльності яких є виробництво продовольчих товарів, що мають істотну соціальну значущість» та прийнято «Регламент з організації та проведення біржових торгів з продажу природного газу власного видобутку для задоволення потреб суб’єктів господарювання, основним видом діяльності яких є виробництво продовольчих товарів, що мають істотну соціальну значущість на товарній біржі – Товариство з обмеженою відповідальністю «Українська енергетична біржа».

За повідомленням першого заступника Міністра аграрної політики та продовольства України Тараса Висоцького перші торги на постачання пільгового газу заплановані на наступному тижні.

 
 
 

Назад