Анонси

 

 
 
 
 
 

Назад

ZOOM НАРАДА ПО БДЖІЛЬНИЦТВУ

23 лютого Департаментом агропромислового розвитку Чернігівської облдержадміністрації проведено онлайн-нараду на тему: «Профілактика та недопущення отруєння бджіл». До участі долучилися пасічники, аграрії, представники органів місцевого самоврядування та Чернігівської районної державної адміністрації, а також представники Головного управління та територіальних підрозділів Держпродспоживслужби.

Заступник начальника управління – начальник відділу тваринництва та аквакультури Департаменту Віктор Олексенко ознайомив учасників наради із станом галузі бджільництва регіону і озвучив проблеми, що існують на сьогодні у цій галузі, зокрема, стосовно негативного впливу на бджіл зовнішніх факторів.

Юрій Павлішен – начальник Головного управління  Держпродспоживлужби в Чернігівській області у своєму виступі наголосив  на важливості співпраці пасічників із сільгоспвиробниками та органами місцевого самоврядування, а саме, щодо узгоджених дій із попередження негативних наслідків, пов’язаних з обробкою сільгоспугідь отрутохімікатами. Аграрії мають попереджати пасічників про свої дії заздалегідь, використовуючи для цього, в тому числі, і засоби масової інформації. Керівники громад, у свою чергу, повинні знати, яка кількість місцевих жителів займається бджільництвом. А пасічникам потрібно в обов’язковому порядку повідомляти  про місця розташування вуликів.

Про організацію комунікації підприємства з органами місцевого самоврядування та пасічників при проведення робіт по захисту рослин  розповів Павло Савченко – головний агроном Чернігівської індустріальної молочної компанії.

Підводячи підсумки наради Віктор Олексенко наголосив на важливості налагодження співпраці між пасічниками, органами місцевого самоврядування та аграріями по недопущенню загибелі бджіл.

Назад