Анонси

 

 
 
 
 
 

Назад

НАСІННЯ КУКУРУДЗИ ТА СОНЯШНИКУ, ЯК ГУМАНІТАРНУ ДОПОМОГУ, ОТРИМУЮТЬ ФЕРМЕРИ ЧЕРНІГІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Департамент агропромислового розвитку Чернігівської облдержадміністрації спільно з Громадською організацією «Чернігівська сільськогосподарська дорадча служба» та Інститутом сільськогосподарської мікробіології та агропромислового виробництва НААН долучилися до програми благодійної підтримки ТОВ «Євраліс Семенс Україна», яка полягає в безоплатній передачі насіннєвого матеріалу кукурудзи та соняшника малим фермерам Київської, Сумської, Харківської та Чернігівської областей, які постраждали від бойових дій.

На першому етапі практичної реалізації проєкту в Чернігівській області Департаментом агропромислового розвитку Чернігівської облдержадміністрації було організовано збір заявок від фермерів щодо потреби в насінні вищезгаданих культур.

Приймання насіння відбулося за участю заступника директора Департаменту агропромислового розвитку Чернігівської облдержадміністрації Василя Жука та заступника директора з наукової та інноваційної діяльності Інституту сільськогосподарської мікробіології та агропромислового виробництва НААН Юрія Халепа, яке було централізовано доставлено та вивантажено на склад Інституту сільськогосподарської мікробіології та агропромислового виробництва НААН, який знаходиться на території Відділу наукового забезпечення агропромислового виробництва.

Сьогодні розпочато передачу насіння фермерам. Всього 49 фермерських господарств Чернігівщини мають отримати 1174 посівні одиниці насіння кукурудзи та 772 посівні одиниці насіння соняшнику.

 
 

 

  

Назад