Анонси

 

 
 
 
 
 

Назад

ВІДБУВСЯ ВЕБІНАР ЩОДО МЕХАНІЗМІВ НАДАННЯ ДЕРЖАВНИХ ГРАНТІВ НА СТВОРЕННЯ АБО РОЗВИТОК ВЛАСНОГО БІЗНЕСУ, ТЕПЛИЧНОГО ГОСПОДАРСТВА, САДІВНИЦТВА ТА ПЕРЕРОБНОГО ПІДПРИЄМСТВА

13 липня, за ініціативи Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації відбувся вебінар щодо механізмів надання державних грантів на створення або розвиток власного бізнесу, тепличного господарства, садівництва та переробного підприємства.

«З 1 липня стартувала урядова програма «єРобота», яка включає в себе шість напрямків. Перша програма в межах «єРобота» – це гранти до 250 тис. гривень на будь- який мікробізнес. Друга – гранти до 8 млн гривень на розширення та створення підприємств у сфері переробки. Також, в межах проекту можна отримати гранти на стартапи в ІТ, навчання новим навичкам у сфері інформаційних технологій. Безпосередньо в аграрній сфері запроваджено два напрямки – гранти на висадку нових садів (до 400 тис. грн за 1 га), побудову нових теплиць (до 7 млн грн)», – зазначив під час вітального слова директор Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Олег Крапивний.

У роботі вебінару взяли участь керівники підприємств харчової (переробної галузі), сільськогосподарські товаровиробники, фермери області, представники районних військових адміністрацій, територіальних громад. Всього до зустрічі приєдналося близько 80 слухачів.

До обговорення також долучилися фахівці Чернігівського обласного центру зайнятості, Чернігівської філії АТ «Ощадбанк» та Державної організації «Регіональний фонд підтримки підприємництва по Чернігівській області».

У ході заходу учасникам повідомили про:

  • Механізми надання державних грантів на створення або розвиток власного бізнесу, теплиць, садів та переробних підприємств.
  • Роль Ощадбанку в урядовій програмі «єРобота».
  • Механізм відбору проєктів для отримання мікрогрантів на створення або розвиток власного бізнесу Державною службою зайнятості.
  • Вимоги до написання бізнес-плану для відкриття власної справи та особливості його заповнення.
 

Назад