Анонси

 

 
 
 
 
 

Назад

ВІДБУВСЯ ВЕБІНАР З ПИТАНЬ ПІДТРИМКИ СУБ’ЄКТІВ АПК В 2022 РОЦІ

08 вересня, фахівцями Департаменту агропромислового розвитку Чернігівської облдержадміністрації проведено вебінар з питань підтримки суб’єктів АПК в 2022 році.

У роботі заходу взяли участь керівники підприємств харчової (переробної галузі), сільськогосподарські товаровиробники, фермери області, представники районних військових адміністрацій, територіальних громад. Всього до зустрічі приєдналося близько 40 слухачів.

«Рамковим завданням для адміністрацій усіх рівнів в економічній площині слід вважати підтримку та підвищення економічної активності населення взагалі та підприємницької активності зокрема. Основою економічного добробуту Чернігівщини є сільськогосподарське виробництво, тому нашою задачею на поточному етапі є максимальне використання тих можливостей і ресурсів для аграріїв, котрі ми маємо зараз та матимемо найближчим часом. В рамках поточного заходу Ви матимете можливість ознайомитися з переліком та особливостями діючих інструментів підтримки», – зазначив під час вітального слова заступник директора Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Василь Жук.

Під час вебінару розглянули такі питання:

  • Механізми надання державних грантів на створення власного бізнесу, теплиць і садів.
  • Порядок використання коштів, передбачених у державному бюджеті для надання підтримки фермерських господарств та інших виробників сільськогосподарської продукції.
  • Порядок надання грантів для переробних підприємств.

Сьогодні Уряд спільно з міжнародними партнерами реалізують проекти, які допомагають підтримати агровиробників у часи війни. Ці проекти направлені на відновлення економічної активності агробізнесу.

Наразі існує декілька механізмів надання державних грантів для суб’єктів АПК. Зокрема урядова програма «єРобота» передбачає 6 напрямів підтримки грантового фінансування, з них 4 – для аграрного сектору. Це гранти на висадку нових садів, на побудову нових теплиць, на розширення та створення підприємств у сфері переробки, гранти на будь-який мікробізнес.

Крім того, на початку вересня стартувала нова державна програма підтримки фермерських господарств та сільгоспвиробників, які обробляють від 1 до 120 га землі або утримують від 3 до 100 корів.

Учасники під час заходу вели плідну дискусію задаючи конструктивні запитання, озвучували свої зауваження та пропозиції.

 

Назад