Анонси

 

 
 
 
 
 

Назад

ПОНАД 30 000 АГРОВИРОБНИКІВ УЖЕ ЗАРЕЄСТРУВАЛИСЯ У ДЕРЖАВНОМУ АГРАРНОМУ РЕЄСТРІ

Упродовж тижня кількість заявок за програмою бюджетної підтримки через Державний аграрний реєстр (ДАР), яка фінансується коштами Європейського Союзу, зросла вдвічі. Станом на сьогодні 13 278 аграріїв є учасниками програми:

  • за першим напрямом програми – субсидія на 1 га оброблюваних угідь сільськогосподарського призначення подали заявки 10 944 виробників сільськогосподарської продукції
  • за другим, дотація за утримання корів – 2334 аграріїв.

Агровиробники продовжують активно реєструватися у Державному аграрному реєстрі. Наразі кількість зареєстрованиз користувачів становить 31 000, ця цифра стрімко зростає. З огляду на це, нагадуємо, що учасниками програми можуть бути лише ті виробники сільськогосподарської продукції, котрі пройшли реєстрацію у Державному аграрному реєстрі та відповідають її критеріям.

З умовами реєстрації та правилами користування ДАР можна ознайомитися у покроковій інструкції.

Зверніть увагу, кінцевий термін подання заявок на участь у програмі за обома напрямами – 15 листопада 2022 року. Детальніше про умови участі можна почитати за посиланням.

Довідково:

Державний аграрний реєстр – це єдиний цифровий хаб для агровиробників України. Кожен, хто зареєстрований у системі, може подати заявку на отримання державних субсидій, цільових, субсидованих кредитних програм, а також позик і технічної допомоги від ЄС та інших міжнародних донорів.

Джерело: Міністерство аграрної політики та продовольства України

Назад