Анонси

 

 
 
 
 
 

Назад

АГРОВИРОБНИКИ ПРОДОВЖУЮТЬ ОТРИМУВАТИ РУКАВИ ДЛЯ ТИМЧАСОВОГО ЗБЕРІГАННЯ ЗЕРНА

Продовольча та сільськогосподарська організація ООН (ФАО) спільно з Міністерством аграрної політики та продовольства України продовжують розподіл обладнання для тимчасового зберігання зерна (рукавів) по 200 тонн кожний серед аграріїв України. Програма реалізується за фінансової підтримки урядів Канади, Японії та австралійської благодійної організації Minderoo Foundation.

Аграрії з Волинської, Житомирської, Івано-Франківської, Кіровоградської, Львівської, Рівненської, Сумської, Тернопільської, Хмельницької, Чернівецької та Чернігівської областей станом на ранок 8 листопада отримали загалом більше 6 000 рукавів. Розподілення рукавів у цих областях триває, а також найближчими днями роздача розпочнеться у решту областей. 

Загалом, 1 488 українських агровиробників отримають виділені їм 25 401 рукав – у межах першого етапу розподілення тимчасового обладнання для зберігання зерна.

Стратегія щодо підтримки зберігання зерна була розроблена спільно ФАО та Мінагрополітики з планом забезпечення 25% національного дефіциту зерносховищ, що становить 16 млн тонн.

Подання заявок та отримання повідомлення з підтвердженням здійснювалось через Державний аграрний реєстр (ДАР). Аграрії, які подали заявки у межах обох етапів прийому заявок, отримають повідомлення із зазначенням кількості рукавів, які необхідно самостійно забрати зі складу. 

Нагадаємо, що основними критеріями для учасників програми з отримання рукавів для зберігання зерна є наявність земельної ділянки в офіційному обробітку від 100 до 10 000 га на підконтрольних уряду територіях України та використання рукавів виключно для зберігання власно вирощеної продукції.

Джерело: Міністерство аграрної політики та продовольства України

Назад