Анонси

 

 
 
 
 
 

Назад

МІНАГРОПОЛІТИКИ ПРИЙНЯТО ЗМІНИ ДО РОЗРАХУНКУ ЧАСТКИ СІЛЬСЬКОГОСПОДАРСЬКОГО ТОВАРОВИРОБНИЦТВА

Мінагрополітики наказом від 29 листопада 2022 року № 955 (зареєстровано у Мін’юсті 20 грудня 2022 року за № 1639/38975) виклало у новій редакції Розрахунок частки сільськогосподарського товаровиробництва (далі – Розрахунок), затверджений наказом Мінагрополітики від 26 грудня 2011 року № 772.

Розрахунок потрібен для обчислення частки сільськогосподарського товаровиробництва для переходу на спрощену систему оподаткування або щорічного підтвердження статусу платника єдиного податку IV групи.

Розрахунок доповнено показником, відповідно до якого коригується загальна сума доходу сільськогосподарського товаровиробника, а саме «сума доходу від курсових різниць за залишками грошових коштів на валютних рахунках, дебіторською заборгованістю за реалізовану сільськогосподарську продукцію власного виробництва та продуктів її переробки».

Крім того, окремі статті Розрахунку приведені у відповідність до норм бухгалтерського обліку.

Зазначені зміни дадуть можливість сільськогосподарським товаровиробникам, які реалізують сільськогосподарську продукцію на експорт, більш точно здійснювати розрахунок частки сільськогосподарського товаровиробництва.

Наказ опубліковано в Офіційному віснику України 23 грудня 2022 року № 99, стаття 6262.

Джерело: Міністерство аграрної політики та продовольства України

Назад