Анонси

 

 
 
 
 
 

Назад

ДЕРЖАВНИЙ АГРАРНИЙ РЕЄСТР У 2022 РОЦІ

У серпні 2022 року, у розпал неспровокованої російської агресії проти України, Міністерство аграрної політики та продовольства України запустило Державний аграрний реєстр. Головна мета платформи — прозоре та ефективне залучення й розподіл усіх видів підтримки для українських агровиробників. За менше ніж 5 місяців ДАР став чи не головною діджитал платформою для українських аграріїв.

5 фактів про роботу ДАР у 2022 році:

1⃣ За цей час на платформі зареєструвалися понад 90 000 користувачів.

2⃣ Найбільша кількість — 73% зареєстрованих — є селянами-одноосібниками. 27% — це ФОПи та юридичні особи.

3⃣ Майже 32 000 агровиробників, які обробляють від 1 до 120 гектарів або утримують від 3 до 100 корів, отримали допомогу в рамках програми підтримки малих агровиробників, що фінансувалась коштом ЄС та держбюджету.

4⃣ Усього до виплати в рамках цієї програми було затверджено 1,645 млрд грн.

5⃣ Крім того, через платформу ДАР було розподілено 31 000 рукавів для тимчасового зберігання зерна в рамках програми міжнародної гуманітарної допомоги Продовольчої та сільськогосподарської організації ООН (ФАО). Рукави отримали понад 1900 аграріїв.

Пропонуємо вашій увазі історії кількох з десятків тисяч фермерів, які зареєструвались у ДАР, подали заявки на підтримку та отримали допомогу https://fb.watch/h-SOUEUGRk/

Джерело: Державний аграрний реєстр

Назад