Анонси

 

 
 
 
 
 

Назад

ВИРОБНИЦТВО ВАЛОВОЇ ПРОДУКЦІЇ СІЛЬСЬКОГО ГОСПОДАРСТВА У 2022 РОЦІ

Вторгнення російських військ, військові дії на території Чернігівського регіону, окупація частини області обумовили комплекс несприятливих для сільськогосподарського виробництва чинників.

Було пошкоджено виробничу інфраструктуру: викрадено та спалено техніку, зруйновано будівлі та споруди виробничого призначення, знищено запаси посівного матеріалу та добрив, понівечено та заміновано поля, розірвано усталені логістичні зв’язки постачання сировини та матеріалів, значна кількість працівників була вимушена евакуюватися на більш безпечні території. На поведінку аграріїв регіону суттєво вплинула, також, неможливість нормальної реалізації існуючих запасів продукції та невизначеність перспектив їх збуту.

Але попри значні виклики та втрати від цієї страшної війни, аграрії достойно пройшли надважкий минулий рік.

За попередніми підрахунками в області вироблено валової продукції сільського господарства в постійних цінах 2016 року всіма категоріями господарств за січень-грудень 2022 року на суму 25151,4 млн грн, що становить 74% до відповідного періоду 2021 року, в т. ч. в продукції рослинництва – 21922,4 млн грн (71,9%), продукції тваринництва – 3229,0 млн грн (92,8%).

Назад