Анонси

 

 
 
 
 
 

Назад

НОВІ ГІГІЄНІЧНІ ВИМОГИ ДО ВИРОБНИЦТВА М'ЯСНИХ ПРОДУКТІВ В ІНФОГРАФІЦІ ВІД МІНАГРОПОЛІТИКИ

Міністерство аграрної політики та продовольства України розробило подетальну інфографіку, яка роз’яснює нові гігієнічні вимоги до виробництва та обігу харчових продуктів тваринного походження. Нагадаємо, що такі вимоги затверджено наказо Мінагрополітики від 20 жовтня 2022 рок №813.

Звертаємо увагу, що наразі ці норми діють для операторів ринку харчових продуктів, які займаються експортом до країн ЄС або вже заявили про таку готовність компетентному органу. Для всіх інших документ застосовуватиметься через три роки з дня припинення або скасування воєнного стану.

Ознайомитися з усіма слайдами інфографіки можна тут. 

У них розлого йдеться про те, на які саме групи харчових продуктів тваринного походження діє наказ і водночас, на які він не поширюється. Окреслено вимоги до виробництва свійських копитних тварин. Чітко описано, які м’ясні продукти заборонено використовувати. Також роз’яснюються  нові кваліфікаційні вимоги до  осіб, які займаються полюванням. Подано перелік вимог до виробництва та зберігання яєчних та рибних продуктів тощо.

Документ розроблений відповідно до вимог Регламенту Європейського Парламенту та Ради ЄС (№ 853/2004 від 29 квітня 2004 року). Також він спрямований на виконання Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів». Таким чином, нові вимоги дозволять підвищити рівень громадського здоров’я та досягти добросовісного й конкурентного середовища в сфері виробництва продуктів тваринного походження.

Інфографіку розроблено Мінагрополітики спільно з проектом ЄС EU4SaferFood.

Джерело: Мінстерство аграрної політики та продовольства України

Назад