Анонси

 

 
 
 
 
 

Назад

РОБОЧА ПОЇЗДКА У КОРЮКІВСЬКИЙ РАЙОН

Директор Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Олег Крапивний нещодавно перебував з робочою поїздкою у Корюківському районі, де разом із спеціалістами Департаменту відвідав фермерське господарство «Бутенко».

При зустрічі з керівником фермерського господарства Олексієм Бутенком було обговорено питання щодо надання державної підтримки аграріям, підготовки до проведення посівної кампанії, забезпечення мінеральними добривами, логістики реалізації виробленої продукції.

В ході розмови щодо напрямків державної підтримки, Олексій Іванович подякував за отримані рукави для зберігання зерна, що безкоштовно надали міжнародні партнери.

У подальшому спілкуванні Олексій Іванович розповів, як доводилося працювати господарству під час окупації Чернігівської області військами російської федерації. На початку вторгнення ворога, через відсутність можливості реалізації продукції, такі продукти, як молоко та борошно роздавалися безкоштовно, а в подальшому продавалися за символічну плату жителям Менської громади.

Під час перебування на молочно-товарній фермі спеціалісти Департаменту ознайомилися з технологією утримання, годівлі, доїння корів та вирощування бичків на відгодівлі. Оглянули молочний модуль по вирощуванню телят до 2 місячного віку з автоматичним випоюванням їх молоком. При спілкуванні з спеціалістами господарства представники Департаменту поділилися досвідом щодо управління технологічними процесами у молочному скотарстві.

Слід зазначити, що фермерське господарство «Бутенко» є суб’єктом племінної справи у тваринництві і займається розведенням племінної худоби української червоно-рябої молочної породи.

На даний час у господарстві утримується 1960 голів великої рогатої худоби, в тому числі 688 корів. За минулий рік господарством вироблено 4773 тонни молока. Надій на одну корову склав 6937 кілограмів.

Все наявне поголів’я худоби в повній мірі забезпечені концентрованими, соковитими та грубими кормами. Раціони годівлі корів та молодняку збалансовані по білку та енергії.

Слід відмітити, що фермерське господарство «Бутенко» активно приймає участь в реалізації «Комплексної програми підтримки агропромислового комплексу Чернігівської області на 2021-2027 роки», одним із напрямків якої є передача нетелей придбаних за кошти обласного бюджету багатодітним сім’ям, що виховують 5 і більше дітей і проживають у сільській місцевості.

 
 
 
 

Назад