Анонси

 

 
 
 
 
 

Назад

ВІДБУЛАСЬ РОБОЧА ЗУСТРІЧ З МІЖНАРОДНИМИ ПАРТНЕРАМИ, ЯКІ ПІДТРИМУЮТЬ ЧЕРНІГІВЩИНУ

Другий день в області працює  Еріка С’юзан Беркенпас – представниця Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) та керівниця Проєкту «Зміцнення громадської довіри», який допомагає українцям та державним органам влади подолати наслідки розв’язаної росією війни.

Зокрема, завдяки Проєкту USAID «Зміцнення громадської довіри» за короткий період часу здійснено інформаційно-ресурсну підтримку Чернігівщини. А саме: закуплено спеціалізоване обладнання для підвищення здатності реагування на надзвичайні ситуації та забезпечення якісного навчального процесу, а також надана значна підтримка ДСНС області.

Сьогодні в приміщенні Агенції регіонального розвитку Чернігівської області відбулась робоча зустріч з командою Проєкту USAID «Зміцнення громадської довіри» щодо можливих напрямків подальшої співпраці. В обговоренні також взяв участь заступник директора Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації  Василь Жук.

Говорили про стан та потреби регіонального бізнесу в умовах війни. Так понад як 450 суб’єктів господарювання зазнали руйнувань від збройної агресії.  Якщо ж брати за галузями – це торгівля, велика кількість промислових і сільськогосподарських підприємств.

Олександра Хомик зауважила, що відновили свою роботу приблизно 90 відсотків суб’єктів господарювання. Мова йде не про повну потужність. Орієнтовно, це тільки 20-70 відсотків від довоєнного періоду. Один із ключових викликів, з яким змушений був зіткнутися регіональний бізнес, — переформатування логістики. Складнощі з вантажоперевезенням спонукали негайно трансформувати та оптимізувати бізнес-процеси. Інший аспект – це кадровий потенціал, тому що є люди, які виїхали, є й ті працівники, які залучаються до Збройних Сил.

Впродовж зустрічі пані Олександра акцентувала увагу гостей на питанні доступності адміністративних послуг. Щодня люди стикаються з численними викликами. Оформлення необхідних довідок, посвідчень, отримання базових адміністративних і соціальних послуг – одні з них.  Є громади, які досі не мають ЦНАПів. А також такі, де центри були зруйновані під час російського вторгнення в регіон.

Еріка С’юзан Беркенпас запевнила присутніх, що поінформує американських партнерів про актуальні напрямки майбутньої співпраці Проєкту з Чернігівською областю.

Джерело: Департамент економічного розвитку Чернігівської ОДА

Назад