Анонси

 

 
 
 
 
 

Назад

МІНАГРОПОЛІТИКИ ЗАТВЕРДИЛО МЕТОДИКУ РОЗРАХУНКУ ВАРТОСТІ ПОСЛУГ З НАУКОВОЇ ОЦІНКИ ВЕТЕРИНАРНИХ ЛІКАРСЬКИХ ЗАСОБІВ

09 травня 2023 року в Міністерстві юстиції України за № 775/39831 зареєстровано наказ Мінагрополітики № 459 від 14 березня 2023 року “Про затвердження Методики розрахунку вартості послуг з наукової оцінки ветеринарних лікарських засобів”.

Із введенням у дію Закону України “Про ветеринарну медицину” (від 04 лютого 2021 року № 1206-IX) запрацює нова процедура державної реєстрації ветеринарних лікарських засобів відповідно до вимог Європейського Союзу.

Раніше в Україні законодавством не було встановлено механізму розрахунку вартості послуг з наукової оцінки ветеринарних лікарських засобів під час їх державної реєстрації. Через що оператори ринку звертались стосовно обґрунтованості та правомірності існуючої вартості послуг з наукової оцінки ветеринарних лікарських засобів при здійсненні їх державної реєстрації.

Отже, з введенням в дію Закону при здійсненні процедури державної реєстрації буде чіткий та прозорий механізм, що дозволить Національній установі України з ветеринарних препаратів та кормових добавок розрахувати вартість послуг з наукової оцінки ветеринарних лікарських засобів за встановленою методикою.

Цей наказ набирає чинності з дня його офіційного опублікування та вводиться в дію одночасно з введенням в дію Закону України «Про ветеринарну медицину» (від 04 лютого 2021 року № 1206-IX), який вводиться в дію через один рік з дня припинення або скасування воєнного стану.

Джерело: Міністерство аграрної політики та продовольства України

Назад