Анонси

 

 
 
 
 
 

Назад

ЦІНА НА КАРТОПЛЮ ЗРОСТАЄ

Картопля в Україні по праву вважається другим хлібом та найбільш масовим продуктом харчування особливо на даний час. Традиційно і площі висадженої картоплі в Україні є доволі значними, які у 2023 році склали 1,2 млн га, що більше на 2% порівняно із 2022 роком.

У поточному році збільшився попит на картоплю, що дозволило українським виробникам вкотре підвищити ціни на цей овоч.

Наразі в Україні картопля коштує у 2 рази дорожче, ніж в аналогічний період минулого року. Як повідомили експерти аналітичного проекту EastFruit, з початку поточного тижня закупівельна вартість картоплі зросла до 10-14 грн/кг, що в середньому на 20% вище, ніж наприкінці минулого робочого тижня.

На Чернігівщині цього року вирощено 1156,0 тис тонн картоплі, що на 1,3% більше, ніж в минулому році. Зросла ціна на картоплю також і на Чернігівщині.

За оперативною інформацією закупівельна ціна картоплі сьогодні в області складає 7 грн за 1 кг, що удвічі більше аналогічного періоду минулого року. За останній тиждень ціна картоплі збільшилась на 27%.

Головною причиною зростання є сезонний фактор, збільшення попиту та загальне скорочення у господарствах запасів картоплі, непридатної для тривалого зберігання.

Назад