Анонси

 

 
 
 
 
 

Назад

РОБОЧИЙ ВІЗИТ ДО НІЖИНСЬКОГО ТА ПРИЛУЦЬКОГО РАЙОНІВ

8 лютого 2024 року заступник Департаменту агропромислового розвитку Чернігівської облдержадміністрації Василь Жук разом з регіональним координатором проєкту по Чернігівській області Риммою Олексенко з робочим візитом відвідали потенційних учасників проєкту ПРООН-GEF «Сприяння сталому тваринництву та збереження екосистем на півночі України» (далі – Проєкт) Ніжинського та Прилуцького районів.

Зокрема, зустрілися з представниками Вертіївської територіальної громади, Відокремленого підрозділу Національного університету біоресурсів і природокористування України «Ніжинський агротехнічний інститут» та ТОВ «Мисливсько-рибальське підприємство «Єгер».

Проєкт передбачає реалізацію комплексних планів сталого землекористування; відновлення земель і стимулювання сталих методів виробництва продуктів тваринництва; збереження і відновлення природних середовищ існування; розробку системи вимірювань, верифікації та звітності для оцінки та зменшення потоків парникових газів на торфовища.

Окрім Чернігівської області, Проєкт орієнтований на Волинську, Житомирську, Київську, Вінницьку, Хмельницьку та Рівненську області, які є ключовими для відновлення торфовищ та ведення тваринництва. Він об’єднує громади, агробізнес, природоохоронні установи, експертів у побудові моделі сталої продовольчої системи півночі України та обміну досвідом.

Співпраця передбачає як відновлення земель, так і відкриття шляху до сталого майбутнього для сільського господарства.

 
 

Назад