Анонси

 

 
 
 
 
 

Назад

РОБОЧА ПОЇЗДКА ДО ПСП "АВАНГАРД"

Директор Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Олег Крапивний нещодавно перебував з робочою поїздкою у Ніжинському районі, де разом із заступником начальника управління - начальником відділу тваринництва та аквакультури  Департаменту Віктором Олексенко відвідав ПСП «Авангард».

При зустрічі з керівником підприємства Василем Булахом було обговорено питання щодо надання державної підтримки аграріям, підготовки до проведення посівної кампанії, забезпечення мінеральними добривами, нарощування виробництва тваринницької продукції.

Під час ознайомленням з роботою тваринницького комплексу заступник по тваринництву Олександр Лелюшок розповів про сучасні підходи на підприємстві до годівлі та здоров’я худоби, вирощування ремонтного молодняка, ознайомив з новітніми розробками в галузі тваринництва.

Слід зазначити, що на сьогодні ПСП «Авангард» є одним з провідних сільськогосподарських підприємств Чернігівської області.

В господарстві нещодавно уведено в дію сучасне приміщення для утримання корів, на 1000 стійломісць та доїльну залу на 72 місця. Це найбільша доїльна зала, типу карусель, що працює в Чернігівській області.

В даний час чисельність поголів’я фуражних корів складає 1360 голів, з 1200 дійних.

Вже на сьогодні валове виробництво молока становить 40 т за добу.

В планах за декілька наступних років наростити поголів’я корів та збільшити обсяги виробництва молока.   

Господарство має статус племзаводу з розведення голштинської породи.

Налагоджена на підприємстві і власна переробка тваринницької продукції. Вже декілька років тому були запущені та працюють міні-цехи по виробництву сиру твердих сортів та ковбасних виробів.

Працює і власна пекарня, де випікаються хлібобулочні вироби, готова продукція високої якості та успішно користуються попитом у споживачів.

 
 
 
 
 
 

Назад