Анонси

 

 
 
 
 
 

Назад

МІНЕКОНОМІКИ РОЗШИРИЛО ПЕРЕЛІК ТЕХНІКИ, ВАРТІСТЬ ЯКОЇ АГРАРІЇ МОЖУТЬ КОМПЕНСУВАТИ

Оновлено перелік вітчизняної техніки та обладнання для агропромислового комплексу, 25% вартості якої компенсує держава. Даний перелік включає 2 289 номенклатурних позицій продукції від 44 українських виробників. Ця ініціатива спрямована на підтримку вітчизняних виробників і стимулювання попиту на їхню продукцію.

Цього року на реалізацію програми закладено в бюджеті 1 млрд грн. До переліку включено широкий спектр сільгосптехніки та обладнання, що охоплює різні галузі агропромислового комплексу, починаючи від тракторів та закінчуючи обладнанням для садівництва та ягідництва. Такий різноманітний вибір сприятиме задоволенню потреб різних сільськогосподарських господарств та підвищенню їхньої ефективності.

Щоб скористатися можливістю отримати компенсацію, аграріям необхідно обрати постачальника з переліку на сайті Мінекономіки, придбати необхідну техніку та подати до уповноваженого банку заявку та підтвердні документи.

Заявки та додані до неї підтвердні документи для отримання часткової компенсації вартості техніки та обладнання, придбаних:

до 1 грудня поточного бюджетного періоду, - подаються до 5 грудня поточного року;

з 1 грудня поточного бюджетного періоду, - подаються до 1 квітня наступного бюджетного періоду.

За словами директора Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Олега Крапивного – «Ця програма має на меті допомогти аграріям зменшити витрати на засоби виробництва та оновити їхній парк техніки та обладнання для підвищення продуктивності, а також сприяти розвитку підприємств вітчизняного машинобудування».

Звертаємо увагу юридичних осіб та ФОП - сільгосптоваровиробників, що техніка та обладнання, придбані за даною програмою, протягом 3-х років не підлягають відчуженню та використовуються за призначенням, крім випадку, коли техніка та обладнання прийняті уповноваженими банками у заставу і відчужуються в разі невиконання позичальником зобов’язань за кредитним договором.

Назад