Анонси

 

 
 
 
 
 

Назад

Чернігівщина отримає черговий пакет допомоги від Франції

Підтримку в реалізації ініціатив у Чернігівській області за чотирма напрямами анонсував під час робочого візиту в регіон 1 травня Надзвичайний і Повноважний Посол Французької Республіки в Україні Гаель Весьєр. На Чернігівщині він вдруге. Минулого року Гаель Весьєр відвідав область за декілька днів після ворожої атаки на центр Чернігова.

«Ми тут, щоб засвідчити свою солідарність. Підтримка області продовжиться. На сьогодні маємо нові пропозиції, фінансування яких вже погоджено», – наголосив Надзвичайний і Повноважний Посол під час зустрічі в ОДА, що відбулася в межах роботи Регіонального офісу міжнародного співробітництва.

Під час брифінгу в медіацентрі ОВА Гаель Весьєр розповів, що йдеться про чотири конкретні напрями:

«Перший стосується співпраці у сфері вищої освіти. Тут агентство Expertise France реалізовуватиме проєкт розміром до 200 тисяч євро, відповідаючи на наявні потреби, зокрема внаслідок нещодавньої атаки. Другий проєкт з таким самим бюджетом стосуватиметься сфери охорони здоров’я, реалізатором якого теж буде Expertise France. Третій напрям полягає у наданні електрогенераторів туди, де вони необхідні. Четвертий – ініціатива, що належить об’єднанню теслярів Франції, які запропонували спільними зусиллями відновити столярну складову в певному мікрорайоні чи населеному пункті до настання холодів.

Є проєкти, є певні ідеї, є вже необхідне фінансування і велике бажання спільно робити заплановане. Команда посольства і Expertise France докладатимуть всіх зусиль, щоб ця допомога була більш корисною та ефективною».

Два проєкти стосуватимуться відбудови Чернігівської ЦРЛ та Національного університету «Чернігівська політехніка», приміщення яких вже вдруге постраждали внаслідок ворожих атак. З пошкодженнями в обох закладах того ж дня ознайомилася французька делегація.

Начальник Чернігівської ОВА В’ячеслав Чаус подякував французьким партнерам за вже надану підтримку, зокрема у розмінуванні, ремонті та оснащенні шкіл та укриттів, забезпеченні мостами, відновленні драмтеатру, запуску (очікується найближчим часом) власних сонячних електростанцій в 11 закладах освіти.

«Франція – одна з перших країн, яка після повномасштабного вторгнення відгукнулася на допомогу. Так, як і Латвія, вона приходить до нас у найважчі часи. Ця допомога швидка, своєчасна і системна. Крім того, в області функціонуватиме офіс Expertise France. Така присутність дуже важлива, адже після нашої Перемоги ця співпраця, сподіваємося, буде взаємовигідною для обох сторін», – зазначив В’ячеслав Чаус.

Нагадаємо, що Expertise France утворює проєктний Офіс взаємопідтримки громад у Чернігові.

Читати також: Expertise France розширює коло співпраці з Чернігівщиною

У ході візиту делегація на чолі з Надзвичайним і Повноважним Послом Французької Республіки відвідала Чернігівську загальноосвітню школу № 34, де нині французька неурядова організація ACTED проводить ремонтні роботи в межах проєкту «Реконструкція, ремонт та оснащення шкіл для безпечного відновлення навчання на території Чернігівської області».

Регіональний офіс міжнародного співробітництва — ініціатива Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України, що має на меті розвиток взаємодії місцевих та регіональних влад з міжнародними партнерами, які прагнуть співпрацювати на рівні області та територіальної громади.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської обласної військової адміністрації

Назад